Efemèrides 12 de març


1960 Neix Adam Clayton

El famós baixista de la banda de rock irlandès, U2, va néixer el 13 de març de 1960 a Oxfordshire, Anglaterra. Adam Clayton va començar fent el paper de mànager de la banda i actualment en forma part juntament amb Bono, Larry Mullen i The Edge. A més a més de la carrera musical grupal d’U2, ha participat en més projectes paral·lelament, com per exemple la realització del tema central de la pel·lícula Misión imposible amb Larry Mullen.

1988 Never Gonna Give You Up de Rick Astley arriba al nº 1 de Billboard

- Publicitat -

La cançó amb més èxit de Rick Astley s’inclou dins el disc “Whenever you need somebody” de 1987, títol d’una de les cançons del disc i una de les més importants també. Als 21 anys, l’artista va publicar “Never gonna give you up” i 12 dies després de la seva sortida al mercat, va aconseguir una fama internacional que va durar diversos anys.
En aquell moment, el cantant formava part de la banda FBI i els seus estils musicals i preferències es movien entre el soul i el pop. No obstant això, a l’aconseguir tant de renom es detectava molta influència de la música techno que predominava a la dècada dels 80. El 1991, va publicar un disc on el soul predominava per sobre dels altres gèneres. No obstant això, després de l’èxit d’aquesta cançó, no va tornar a tenir tanta fama.

2008 “Night Fever” arriba al nº 1 de Billboard

La mítica banda Bee Gees va tenir un gran èxit internacional gràcies a la cançó de “Night Fever” que, a més a més, va ser una de les més importants a la pel·lícula protagonitzada per John Travolta, Febre del dissabte nit. Degut a aquesta cançó i “Stayin Alive” i “How deep is your love”, l’àlbum va ser el més venut de la història fins ara, acompanyat amb un important moviment social i estètic. El grup va obtenir set premis grammy per aquest àlbum i tot seguit es va publica “Spirits Having Flown” al 1979 del que es van vendre 20 milions de còpies.