Efemèrides 19 de març

1945 Neix el guitarrista Pete Townshend

L’any 1945 va néixer el guitarrista i compositor Peter Dennis Blandford Townshend al Regne Unit. Ell és el guitarrista i compositor del grup The Who, grup format l’any 1964 que actualment segueix en actiu amb el guitarrista i el vocalista (Roger Daltrey) al capdavant. A més, Townshend també ha gravat en solitari àlbums com Who came first o Empty Glass.


1949 Neix el vocalista Dusty Hill 


Dusty Hill és el baixista i vocalista de la banda ZZ Top, la qual és reconeguda per tocar blues-rock.

1951 Neix el cantant de The Ramones


L’any 1951 va néixer Joey Ramone (el nom real és Jeffrey Hyman) a Nova York. Tot i que és més conegut per ser el vocalista de Ramones, també va publicar un disc en solitari “Don’t worry about me” l’any 2002, un any després de la seva mort.

1954 Neix Phil Rudd 


L’any 54 va néixer el bateria original del grup australià AC/DC a Melbourne, Austràlia.

1958 Es realitza la primera gravació en 8 pistes


L’any 58 va ser històric pels discs pop amb la gravació de Splish Splash, de Bobby Darin, que és la primera en 8 pistes.

1972 Mor el pioner del rock argentí Tanguito 

José Alberto Iglesias, també conegut com a Tanguito, mor a Buenos Aires atropellat per un ferrocarril amb només 26 anys en el que se suposa va ser un suïcidi. Se’l recorda majoritàriament per haver escrit l’himne rock La Balsa juntament amb Litto Nebbia.

2015 Faith No More tornen al món musical 

El grup estatunidenc de rock experimental tornen després de 18 anys després del seu últim treball amb l’àlbum Sol Invictus 


2016 Mor John Berry 


Fa només dos anys va morir John Berry amb 52 anys a causa d’una demència que el va consumir durant anys. Ell va ser, juntament amb Michael Diamond (també conegut com a Mike D) el fundador de Young Aborigines, que va acabar esdevenint en els Beastie Boys. Després del primer EP, Berry va deixar el grup i va passar per altres com Big Fat Love o Highway Starsp.