Efemèrides 25 de març


1942 Neix la cantant Aretha Franklin

Especialista en música gospel i soul, se la coneix com la Reina del Soul i se la considera una de les artistes més influents de la música contemporània. Així mateix va ser la primera cantant femenina en entrar al Rock and Roll Hall of Fame.
Entre les seves cançons més conegudes hi ha Respect, Think o I say a little prayer.


1947 Neix el britànic Elton John

Reginald Kenneth Dwight, més conegut com a Elton John, va iniciar carrera als anys 60, i precisament a finals d’aquella dècada va conèixer Bernie Taupin, amb el qual col·laboraria en la majoria dels seus àlbums. L’any 1970 va arribar el seu disc de títol homònim amb la cançó Your Song, com a gran èxit, que perduraria al llarg de la seva carrera.
A la dècada dels 70 arribarien els seus èxits més destacats, arribant el número de la llista britànica en multitud d’ocasions.
Fa poc va anunciar que deixaria de fer concerts per centrar-se en la seva família.

- Publicitat -

1973 Roberta Flack arriba al número 1 de la Billboard amb Killing me softly with his song

La cançó va ser un dels èxits més importants de la seva carrera, amb els quals va arribar a aconseguir diferents premis Grammy, a millor gravació de l’any, millor vocalista pop i cançó de l’any.
Anys més tard, la formació Fugees en faria una versió.

1985 Prince guanya un Oscar per Purple Rain

El tema es va convertir en la peça de referència del cantant, si més no, quant a vendes. A més de l’Oscar a la millor cançó, va endur-se un parell de Grammys.
La cançó formava part de la banda sonora de la pel·lícula de títol homònim i va estar 20 setmanes al número 1 als Estats Units.