Efemèrides 29 de març

1986 Es legalitzen els discs dels Beatles a la Unió Soviètica

En aquell moment, s’aprofitava qualsevol oportunitat per ridiculitzar al grup britànic. No obstant això, com més es perseguia la música dels Beatles i als seus seguidors, major era la seva difusió clandestina i més creixia el nombre dels seus fans. Portar el cabell llarg podia acabar en un tall de cabell gratis i brutal a comissaria. A més, ser fan dels Beatles, era un demèrit que podia afectar a l’expedient acadèmic de qui ho volgués admetre. Però al final, la música dels Beatles va acabar arribant a la URSS. Primer, en una antologia de música occidental en la qual s’incloïa el tema “Girl”, encara que amb el seu nom en rus, sense citar als Beatles i com una “cançó popular anglesa”.

1987 Nothing gonna stop us now dels Starship lidera als Estats Units 

El tema estava escrit per Albert Hammond i Diane Warren, i formava part del disc No protection de la formació Starship. Va ser tot un èxit a escala mundial, arribant al número 1 als Estats Units i els Estats Units, on resistiria un mes.
La cançó va formar part de la banda sonora de la pel·lícula Mannequin i va ser nominada a millor cançó als Oscars del 1988.

2004 ABBA obté el disc d’or gràcies a Dancing Queen

El tema formava part de l’àlbum “Arrival”, la cambra de la seva carrera i en el qual es trobaven altres títols tan coneguts com Knowing em, knowing you o Money, money, money. Per llavors, ja eren considerats grans estels, almenys a Europa.