Efemèrides 7 març

1967: Live at the Matrix 1967 de The Doors


El 7 de març de 1967, The Doors gravava un disc en directe a “The Matrix”, un petit club de San Francisco. El lloc comptava amb un aforament aproximat de 100 persones i el grup va destacar per la seva alta qualitat de so en directe.
La banda, que tot just acabava de publicar el seu primer àlbum, encara no comptava amb gaire fama més enllà del sud de Califòrnia, i el directe destaca per ser un tast del so en viu de The Doors. Al disc s’hi troben les primeres actuacions d’alguns dels primers temes compostos per Jim Morrison i la banda, com ara Light My Fire, The End, Moonlight Drive i People Are Strange o, fins i tot, algunes cançons que encara no s’havien publicat.

1998: Frozen de Madonna arriba al núm. 1 de les llistes angleses

Poc després de la seva publicació el 23 de febrer de 1998, el single Frozen de l’artista americana triomfava arreu del planeta. Va ser justament el 7 de març d’aquell any que la cançó va aconseguir situar-se al núm. 1 de les llistes angleses, fet que ara, amb motiu del seu desè aniversari, recordem.
El tema pertany al disc Ray Of Light i va significar l’inici d’una nova era a la trajectòria musical de la reina del pop. A més, Frozen va ser el primer single de Madonna que va arribar al top de les llistes, aconseguint un total de 196.604 còpies venudes a Anglaterra amb només una setmana de publicació.
Frozen s’ha convertit, deu anys després, en el novè bestseller de la cantant, que actualment acumula un total de 40 èxits, 13 àlbums i més de 35 anys de trajectòria musical.
- Publicitat -