Efemèrides 8 març


1965: The Beach Boys presenta The Beach Boys Today!

El 8 de març de 1965, The Beach Boys publicava el seu novè àlbum d’estudi, The Beach Boys Today! El disc destaca per haver marcat un punt decisiu dins la trajectòria musical de la banda, allunyant-la del previ so surf rock que tant els representava per a compondre noves cançons pop, i conté grans temes de la banda com ara When I Grow Up (To Be a Man), Do You Wanna Dance?, Kiss Me Baby o Dance Dance Dance.

The Beach Boys Today! (també conegut simplement com a Today!) va trigar més d’un any en gestar-se, però va aconseguir que els americans arribessin al top 10 de les llistes mundials, concretament el núm. 6 de Regne Unit i el núm. 4 d’Estats Units, i avui celebra el seu 53è aniversari.1979 Neix el cantant britànic Tom Chaplin

El cantant és conegut per haver estat durant molts anys el vocalista dels Keane, formació que van separar-se el 2013, moment on el cantant va engegar una carrera en solitari, de la qual ha donat ja un parell de discs, el darrer dels quals editat a finals de l’any passat.

En la carrera del músic figuren un bon grapat de números 1 i és autor de cançons com This is the last time, Everybody changing, Silenced by the night o Somewhere only we know, el primer èxit dels Keane.

2013 Bon Jovi publiquen What About Now, l’últim disc amb Richie Sambora

El 8 de març de 2013 es va editar, What About Now, el que seria el darrer disc de la banda de Nova Jersey amb el seu guitarrista per excel·lència, Richie Sambora,que poc després de començar la gira i hores abans d’un concert va trucar al cantant del grup per dir-li que no aniria a tocar per un assumpte personal. Bon Jovi va haver de sortir al pas a l’escenari i donar explicacions.
Els rumors sobre l’acomiadament del guitarrista van ser desmentits, i després de molta especulació sobre si es tractava d’algun problema de salut, Sambora va explicar a Twitter que després de 30 anys formant part del grup, té ganes de fer altres coses i que no creu que torni mai al grup.