Efemèrides 


1936 Neix Roy Orbison

Sobrenomenat “Leftly”, va ser un dels pioners del rock and roll, dedicant-se a la música durant més de quatre dècades. Va ser un dels cantants i compositors més prolífics dels 60 i 70. Entre 1960 i 1965 va fer els seus majors èxits gràcies a cançons com “Only the lonely” i la famosa “Oh pretty woman”. Va morir el 6 de desembre de 1988, després de publicar l’àlbum Mystery girl (1988), sent el seu últim gran èxit el tema “You got it”.

1971 The Rolling Stones publiquen el seu disc Sticky Fingers

Va ser un dels grans disc dels Stones, que va estar marcat per la polèmica portada que tenia, que va estar censurada pel seu contingut pujat de to per l’època. El disseny era obra d’Andy Warhol. El disc és considerat un dels millors de la història de la música.

1979 Neix el cantant de The Rasmus

Lauri Ylonen va néixer a Helsinki i des del 1994 forma part de la banda The Rasmus, creadora de cançons tan conegudes com In The Shadows, que es va convertir en una de les cançons més importants del disc Dead Letters.

1980 David Bowie és nº1 a Gran Bretanya amb “Ashes to ashes”

De tornada a EE. UU, Bowie grava Scary Monsters, el seu nou gran disc, editat en 1980, en el qual connecta amb la fúria i la força de l’emergent new wave i els nous romàntics, amb la destacada col·laboració del guitarrista Robert Fripp. D’aquí sorgeix el single Ashes to ashes, on reprendria la desventura del Major Tom, el protagonista de Space Oddity.

Aquest disc va ser número 1 a Gran Bretanya i va suposar el retrobament
de l’artista amb les llistes d’èxits i les grans vendes després de la
fallida que havia suposat la trilogia berlinesa per a la seva
discogràfica.