Efemèrides 15 de maig


1953 Neix Mike Oldfield

La seva obra més coneguda és Tubular Bells, una obra rock amb moviments que va ser la primera d’aquest estil perquè no va comptar amb percussió de bateria ni lletra i on Oldfield tocava més de vint instruments, a més va ser precursora en l’aparició de nous estils musicals com el New Age. Creada el 1972, va romandre durant 247 setmanes al top 10 de les llistes britàniques de discs més venuts i només va passar al segon lloc quan Oldfield va publicar el seu segon treball Hergest Ridge. Als Estats Units es va donar a conèixer el 1974 amb la incorporació com a tema principal a la banda sonora de L’exorcista.
El 2017 va editar Return to Ommadawn.

1982 Ebony and Ivory lidera als Estats Units

- Publicitat -

La cançó unia dues de les veus més importants de la dècada com són Paul McCartney i Stevie Wonder i formava part del disc Tug of War.
Va aguantar fins a 7 setmanes al número 1 dels Estats Units i es va convertir en el quart èxit més important de l’any.

1996 Neix la cantant Birdy

Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde, més coneguda com a Birdy, és una cantant i compositora britànica. Va guanyar el concurs de música Open Mic UK el 2008, amb 12 anys. El seu primer senzill va ser una versió de Skinny Love de Bon Iver, on va guanyar el certificat de platí sis vegades a Austràlia. El 7 de novembre de 2011 va llançar el seu àlbum debut homònim, Birdy, que va aconseguir ser el número 1 a Austràlia, a Bèlgica i als Països Baixos. El seu segon àlbum d’estudi, Fire Within, es va llançar el 23 de setembre de 2013 al Regne Unit i a altres països del seu entorn. Se la recorda també pel tema Wings, que va catapultar la seva fama a tot el planeta.