Efemèrides 19 de maig

1945: Neix Pete Townshend
Aquest guitarrista, cantant i compositor britànic de rock va néixer aquest dia. Principalment és conegut per formar part del grup rock The Who, on va estar més de quaranta anys.
Dins d’aquesta banda, Pete és el principal compositor ja que ha escrit més de cent cançons per onze discs d’estudi del grup. A més, ha contribuït com a col·laborador o autor per a diaris, articles de revistes, crítiques de llibres, assajos i guions, i ha col·laborat com a compositor per a altres artistes i músics.

1951: Neix Joey Ramone
Aquest dia fa 67 anys va néixer Joey Ramone, conegut principalment per ser el co-fundador, compositor i vocalista de la banda punk Ramones, des que es va formar (1974) fins que es va dissoldre (1996).

- Publicitat -

1954: Neix Phil Rudd
El 19 de maig de 1954 neix a Melbourne el bateria de hard rock Phil Rudd, principalment conegut per ser el bateria original de la banda AC/DC, juntament amb Cliff Williams i els germans Young.

1969: Mor Coleman Hawkins
Amb 65 anys mor d’una pulmonia el saxofonista i clarinetista d’Estats Units Coleman Hawkins. Aquest músic va servir com a influència directa sobre molts altres com Red Allen, Roy Eldrige, Ben Webster o Oscar Peterson, i va aparèixer al Festival de Jazz de Newport al 1957.

1984: El disc ‘The Dark Side of the Moon’ de Pink Floyd fa 520 setmanes entre els 200 àlbums més venuts
La llista Billboard fa 520 setmanes que té el vuitè disc de la banda britànica de rock progressiu Pink Floyd. Aquest disc va sortir l’1 de març de 1973 a Estats Units i el 24 de març del mateix any al Regne Unit. Aquest disc va acabar durant a les llistes 889 setmanes (més de 17 anys), convertint-se així en el disc que més temps ha estat a les llistes.

1992: Neix Sam Smith
El 19 de maig de 1992 neix a Londres (Anglaterra) el cantant de pop, soul i R&B Sam Smith. Aquest conegut artista britànic ha escrit temes com ”Stay with me” (treta el 25 d’abril de 2014), que forma part del seu disc debut ‘In the Lonely Hour’, convertint-se en número 1 a les llistes de Canadà, Irlanda i Nova Zelanda, a part d’estar al segon lloc de la llista Billboard Hot 100. El mateix any va treure “I’m Not The Only One”, que també va tenir un gran èxit, essent el número 1 a la llista britànica UK Singles Chart.