Efemèrides 24 de maig


1941 Neix Bob Dylan

Robert Allen Zimmerman, conegut amb el nom artístic de Bob Dylan, és un compositor i cantant estatunidenc, considerat un dels músics més influents i prolífics del segle XX i guardonat el 2016 amb el Premi Nobel de Literatura. Dylan ha aportat a la música rock una dimensió poètica més rica i adulta, emprant metàfores i figures al·legòriques per a descriure el desordre individual i social, a més d’una inventiva melòdica provinent d’estructures tradicionals com el blues, la balada o les cançons de treball. Al llarg de la seva carrera ha experimentat amb tota mena de ritmes i formes harmòniques, cosa que ha enriquit la seva expressió musical i ha influït en molts altres intèrprets i compositors.
Va debutar el 1962 amb un disc de títol homònim i fins ara no ha parat d’editar treballs i crear autèntics himnes que han passat a la història de la música.

1969 Get Back dels Beatles lidera la llista americana

- Publicitat -

La cançó estava escrita per Paul McCartney, tot i que en els crèdits també figura el nom de John Lennon. Formava part del disc Let it be, el darrer disc del grup i va ser el tercer senzill després de Let it be i The long and winding road.
Get back va ser número 1 als Estats Units, però també en altres llocs com el Regne Unit, Canadà, Alemanya o França.