Efemèrides 6 de juny


1966 Paint it black de Rolling Stones lidera als Estats Units

La cançó formava part del disc Aftermath, editat el mateix 1966 i va arribar al número 1 a la llista Billboard Hot 100, així com a la llista britànica entre altres països. Va ser el tercer número 1 del grup als Estats Units i el sisè al Regne Unit.
Amb el títol de la peça hi va haver certa controvèrsia, ja que originalment es deia Paint it, black, amb una coma entre it i black a causa d’un error de Decca Records, que va provocar moltes crítiques sobre la seva interpretació racial.

1995 Pink Floyd publiquen Pulse

- Publicitat -

És un doble àlbum editat després de la gira de 1994 del grup britànic Pink Floyd, la primera sense Roger Waters. Fou produït per James Guthrie i David Gilmour i es basa en el concert que es va fer a Earls Court de Londres el 20 d’octubre de 1994, d’on es van gravar les imatges que després servirien per al VHS i el DVD amb un sistema de 24 càmeres.

2005 Coldplay editen X&Y

X&Y és el tercer àlbum d’estudi de la banda britànica Coldplay i va comptar amb la producció de Danton Supple, Ken Nelson i la mateixa banda. Amb més d’onze milions d’unitats venudes, fou el disc més venut de l’any 2005 i va encapçalar moltes llistes arreu del món.
L’àlbum conté dotze cançons més una oculta addicional titulada “Til Kingdom Come”. Aquesta està omesa de la llista de cançons però apareix llistada amb el símbol “+” dins el llibret. Originalment estava planificat que el cantant estatunidenc Johnny Cash l’enregistrés amb Martin, però Cash va morir abans de poder dur a terme la gravació. Es van publicar quatre senzills principals internacionalment: “Speed of Sound”, “Fix You” i “Talk” el 2005, i “The Hardest Part” el 2006.