El proper 26 d’octubre actuen a la Sala Razzmatazz de Barcelona, The Cat Empire. Després d’un estiu sorprenent al públic hem pogut entrevistar a Will Hull­-Brown el bateria de la banda i conèixer una mica més sobre aquest grup d’australians.
Com descriuries The Cat Empire i la vostra música a tots aquells que encara no us coneixen?
Aquesta és una de les preguntes més difícils a contestar. Potser la música per nosaltres és per interpretar i per a altres per jutjar? Tot i així, si hagués de descriure­-ho, diria que és una música energètica amb un so eclèctic que prové de la instrumentació única de la banda i de les personalitats variades dins d’aquesta. És una molt bona música per experimentar en viu, perquè cada concert és diferent i ens agrada aconseguir arribar a l’audiència i fer­-la partícip dels nostres concerts!
El fet de no centrar­-vos en un únic estil musical, suposa un avantatge o un desavantatge a l’hora de compondre?
Felix i Harry són els compositors principals de la banda, de manera que tindrien la millor resposta en aquest cas. Per a mi, però crec que diria que hi ha una certa llibertat en la cançó escrita en The Cat Empire. Vull dir, no som una banda que pot ser encasellada en cap gènere específic, de manera que quan escrivim cançons noves, podem recórrer a una gran quantitat de les nostres influències i estils musicals del món, tant si es tracta de ritmes Cubans, Reggae o el que sigui. Així que suposo que això és un avantatge. Nosaltres però, necessitem sentir una connexió amb el so que ens ha ajudat a definir com una banda, i senzillament, aquesta és la nostra música enèrgica i ballable!

Creus que la música pot provocar canvis socials?
No estic molt segur de si la música pot ser responsable d’un canvi social a gran escala, però potser si en petits grups. Crec més aviat que la música pot reflectir la societat. Sigui quina sigui la teva personalitat o les teves creences, hi ha música que et representa.

Penses que els grups del panorama actual musical són conscients d’això?
És l’escena de la música conscient del canvi social? Bé, és molt difícil definir l’escena de la música en el seu conjunt. Hi ha músics i bandes actuals que es preocupen molt sobre mantenir el ritme de la societat moderna, i després hi ha altres que no els importa en absolut. Tot i així, existeix una pressió sobre els músics per mantenir­-se al dia amb les xarxes socials, per tenir una presència en el món “online”, però com a músic que sóc, sé l’ incòmode que pot resultar això a vegades, ja que, la cosa que millor fan els músics és crear música, i haver de publicar regularment continguts a les xarxes socials no sempre és una activitat que ens faci sentir còmodes.

Després de les actuacions aquest estiu a València, al Festival Cruïlla de Barcelona i el BBK Live de Bilbao, com descriuríeu al públic espanyol i la vostra relació amb aquest?
Vam passar molts bons moments en aquests festivals! A partir de les nostres experiències a Espanya, fins ara realment he notat com arriba a ser d’apassionada de la música la gent. Això fa que es creï un gran ambient per a nosaltres cada vegada que tenim aquest tipus d’audiències tan apassionades i plenes de força!

Si haguessis de triar entre diferents adjectius les sensacions del vostre públic al final dels concerts, quins triaries?
No ho sé. Ho hauries de preguntar als nostres fans! La millor sensació que jo podria esperar després dels nostres espectacles és “eufòria”.
Un cop els vostres treballs tenen tant d’èxit mundialment. Com enfoqueu el fet d’haver de continuar sorprenent els vostres fans, sense perdre la vostra essència?
Crec que el nostre èxit ha vingut arran de fer el que creiem musicalment i el que naturalment sentim com a interpretar. Jo no crec que això canviï mai. Nosaltres seguim escrivint música nova amb algunes noves influències per a nosaltres, però crec que la música continuarà sempre amb l’esperit de The Cat Empire, així que no hi ha molt per canviar realment!

Què és el que us va sorprendre més d’aquest últim European Summer com per compondre “Qué Será Ahora”? Què us va motivar?
Aquesta és una gran cançó que neix de Felix inspirant per Espanya, la seva gent i la seva cultura. Què significa això realment? Bé, jo no ho sé, això li correspon a Felix dir­-ho, però és definitivament una cançó que reconeix a Espanya com una inspiració .
Podem esperar més noves cançons fruit d’aquest tour Europeu?
Hem estat escrivint i gravant molta música nova! Tocarem alguns d’aquests nous temes durant aquesta gira. No estic segur de quan seran publicades oficialment aquestes noves cançons, possiblement en algun moment de l’any vinent.
Quins són els vostres plans de futur? Quins d’aquest plans podeu avançar als vostres fans?
El principal objectiu és publicar nova música l’any que ve. En aquests moments estem acabant de treballar el nou disc.
Míriam Ibáñez