Des de fa 5 anys que té lloc a la ciutat de Barcelona un festival diferent, el Músiques Sensibles, un cicle de concerts que vincula la cultura i la música amb el compromís i la responsabilitat, destinant un 10% de la recaptació dels concerts a diferents entitats.

N’hem volgut parlar amb la Cristina Torres, responsable de TEM Produccions i una de les impulsores d’aquest festival, que enguany ha comptat amb artistes com Judit Neddermann, Paula Valls, Gossos o Miguel Campello, i que ha tingut lloc al Petit Palau de la Música de Barcelona.

Com neix el festival, com se us va ocórrer?

Fa 5 anys estàvem en un moment molt dur, tant o més que ara, i jo que estic formada com a treballadora social, moltes companyes em demanaven que muntés algun cicle o festival, per donar-los un cop de mà, ja que a causa de les retallades les ajudes havien baixat considerablement.

Amb quines entitats treballeu?

Al llarg dels anys hem pogut treballar amb una vintena d’associacions, i sempre intentem tocar diferents àmbits i branques, des de l’educació, passant per la sanitat, el comerç integral, menjadors socials…
Les entitats fan una feina molt bona i per elles és molt significatiu i important formar part d’aquest projecte, i hi participen activament.
Ara que el nom de Músiques Sensibles és més conegut, rebem moltes sol·licituds.


Heu pensat en fer-ho a alguna ubicació més gran per poder fer créixer el projecte?

Jo em tiro a la piscina molts cops, però no poso mai en risc el projecte. Ho anem fent tot en mica en mica. No hi ha pràcticament beneficis, només per poder pagar les factures, per l’adrenalina que suposo aquesta feina i per poder col·laborar amb totes aquestes entitats.
Jo em conformo que si les coses van com aquest any, ja estaré contenta.

Què t’agradaria fer per la sisena edició?

M’agradaria tornar a apostar per artistes que comencen, que enguany ho hem deixat una mica apartat i aquesta era la filosofia del cicle. Presentar primers discs, fer formats més acústics i seguir com fins ara.

El festival finalitzarà el 16 de desembre amb l’actuació de Las Migas.