Jungle By Night actuaran demà, 2 d’abril, a la 2 de l’Apolo de Barcelona, com a part de la seva gira europea de presentació del disc “Livingstone”.

El grup està format per nou músics amb base a Amsterdam que proposen un repertori on mana aquest jazz que busca alegrar la vida i convertir-la en ball infecciós, i que posats a acceptar una sola etiqueta seria la de l’afrobeat.

Hem parlat amb ells per conèixer més detalls sobre la banda i els seus projectes.

- Publicitat -

Quina és la principal diferencia entre aquest àlbum i els altres publicats?

Volíem fer un àlbum amb una estructura i arranjament clars, que sigui bo per escoltar i ballar al mateix temps. Vam gravar aquest àlbum d’una manera diferent que no amb els anteriors: vam gravar en un ambient en directe. Vam quedar-nos 10 dies en una granja antiga a la part est dels Països Baixos, on vam transformar l’habitació principal en un estudi de gravació, juntament amb el nostre tècnic de so Jasper Geluk.

Era un dia molt calorós de Maig del 2018 i les portes estaven obertes mentre gravàvem. Era una cosa completament diferent d’altres experiències de gravació, això era molt més relaxat. L’ambient era realment bo; estar junts com a grup i invertir temps en música (i bon menjar/vi!) era una cosa per no oblidar mai.

Crec que també hi ha una gran diferència amb els anteriors àlbums quan parlem de referències en la música. Aquest és ja el nostre cinquè disc i ja hem existit durant deu anys, així que quan vam gravar el primer àlbum sonàvem com nois de 15, 16 o 17 anys que gravaven el seu primer disc. Així que en aquest àlbum tenim molta més experiència.

Quina va ser la inspiració darrere d’aquest àlbum?

No en tenim cap que sigui molt obvi. Però per arribar a la claredat mencionada abans, ens vam inspirar més de música de club o electrònica. Això, clarament, són uns conceptes molt generals, però per nosaltres anava des de Soulwax fins a l’antic Krautrock.

Ens agrada escoltar música molt diferent. Uns amics nostres tenen un programa de ràdio i una botiga de discs a Amsterdam, on ens mostren coses de diferents èpoques, gèneres i llocs. Ens agrada escoltar aquest programa de ràdio quan anem a la caravana, i el nom d’aquest col·lectiu és HotMamaHot.

Com va ser el procés de composició per aquest disc?

Vam crear les cançons junts, intentant aplicar les estructures de temes antics o altres idees que van sorgir quan estàvem al local d’assaig. Això és una cosa que fem per cada àlbum. Però per aquest àlbum també vam començar a tocar les cançons en una etapa molt primerenca. Això ens va donar l’oportunitat de desenvolupar les cançons cada cop que les tocàvem davant d’un públic. Era una cosa que feia molta por, perquè havies de tenir en compte cada modificació per a cada cançó, però crec que va ser un experiment exitós.

Quin és el significat del títol del disc?

Crec que és possible tenir una doble interpretació d’aquest títol. La primera fa referència a l’aventurer dr. Livingstone, qui es va perdre en una expedició cercant l’origen del Nil. Nosaltres, com a grup, també ens agrada viatjar amb la nostra música: a l’estudi com a expedició sonora quan experimentem amb nous sons i creant noves cançons. Però també anant fora i descobrint nous, estranys llocs i coneixent gent.

La segona interpretació fa referència al treball artístic del nostre àlbum, la imatge d’una pirita brillant que està sortint de dins d’una pedra. És un dels pocs minerals que creix en angles rectes. Sembla molt artificial, però és una cosa que no està creada per humans sinó per la natura mateixa. Aquesta imatge és com ens veiem com a grup. En aquest temps que estem junts vam créixer i cristal·litzar fora de la pedra, descobrint el que érem i la nostra nova música. El grup com a organisme que alguns cops pot sonar com una màquina, però on tot està essent tocat per humans en instruments analògics.

Quina és la vostra cançó preferida per tocar a la gira?

És difícil elegir una cançó preferida, perquè cada espectacle té un diferent punt clau, i amb el nou set gaudeixo de cada moment a l’escenari. Però, quan he d’elegir, com a guitarrista que sóc, diria que m’agrada molt tocar “Stormvogel”, ja que sempre obté una bona resposta del públic.

Què podem esperar al nou espectacle de Barcelona?

Espera lo inesperat! Com he mencionat, ens agrada canviar la nostra música constantment, així que després de l’enregistrament hem canviat les cançons de manera dràstica per adaptar-ho més a un set en directe, per equilibrar-ho entre l’escolta i la dansa, la musicalitat i l’energia. La majoria de la gent ens diu que creu que som una banda molt energètica en directe i que és molt difícil comparar-nos amb altres concerts en directe.

Arribarem amb tots els nostres instruments en una gran caravana des d’Amsterdam, on també durem la nostra escenografia  de “Jungle By Night” més al·lucinant, mai vist, increïble fora d’aquest món. Així que si vols causar una bona impressió a algú que estimes o que no has vist fa temps, però que realment vols veure’l o simplement creus que algú es mereix una sorpresa, compra-li una entrada (i per tu també) pel nostre concert i escolta’ns!