Entrevista a Ferran Palau: “Els que són diferents que estiguin al davant de la societat”

Parlem amb el músic de Collbató que acaba de publicar "Parc"

Ferran Palau acaba de presentar “Parc”, el seu cinquè disc en solitari, impregnat d’un pop minimalista portat a l’extrem. Palau segueix modelant un so i una manera de fer cançons única i intransferible, a Parc ens transporta a un paisatge inspirat en les pel·lícules de terror dels anys 80 i cantant una visió menys lluminosa de l’amor.

Ferran Palau aconsegueix un repte difícil com és fer-ho tot encara més petit i senzill que a l’anterior disc, “Kevin”, construint les cançons amb el seu cosí i productor, Jordi Matas, amb delicades bases de guitarres sintetitzades, beats i línies de baix.

https://www.primerafila.cat/wp-content/uploads/2021/03/Ferran_so.mp3?_=1

 

Ferran Palau, una vegada més dialoga amb el buit, les amenaces, allò temerari, però endolcint les pors des d’una mirada innocent. El resultat de fer cançons, lletres i títols a través de l’inconscient.

https://www.primerafila.cat/wp-content/uploads/2021/03/Talls-Ferran_inconscient.mp3?_=2

 

Els sintetitzadors dels anys 80 de la cançó ‘Més enllà’ evoquen a una banda sonora de pel·lícula de terror, però tot el disc està ple de referències al cinema de terror. Ferran Palau ens explica d’on li ve aquesta afició:

https://www.primerafila.cat/wp-content/uploads/2021/03/Talls-Ferran_terror.mp3?_=3

 

Quan parlem del pop metafísic, aquest gènere creat amb El petit de cal Eril, Ferran Palau ens explica això:

https://www.primerafila.cat/wp-content/uploads/2021/03/Talls-Ferran_metafisic.mp3?_=4

 

Al final Parc defineix l’essència del disc com un espai obert, quotidià, sense artificis, reivindicant cossos diferents i la diversitat de gènere, sexual i, en general, la diversitat humana.

https://www.primerafila.cat/wp-content/uploads/2021/03/Talls-Ferran_diversitat.mp3?_=5

Pots escoltar l’entrevista sencera a continuació.

Exit mobile version