El 2016 ens portarà un any ple de discs, alguns dels quals ja tenen confirmació per part dels artistes. A continuació repassarem alguns dels treballs que esperem aquest any.

DAVID BOWIE – ★ (8 GENER)
El primer a arribar serà Blackstar, el nou disc de David Bowie, format per 7 temes, alguns dels quals ja hem pogut escoltar, com Lazarus o Sue.
Sobre el disc, el seu productor, ha afirmat que es van inspirar en part, en el treball To pimp a butterfly de Kendrick Lamar.
SUEDE – NIGHT THOUGHTS (22 GENER)
El setè disc dels Suede es dirà Night Thoughts, i comptarà amb una secció de corda, en aquest treball format per 12 temes, sota la producció d’Ed Buller.
CHARLIE PUTH – NINE TRACK MIND (22 GENER)
El 2015 ens hem fet tips d’escoltar a Charlie Puth, ja sigui amb la seva col·laboració amb Wiz Khalifa a See You Again, o amb Marvin Gaye amb Meghan Trainor. Ara, el cantant anuncia el seu debut, Nine Track Mind, que s’espera per principis d’any, en un disc format per 12 temes.
BLOC PARTY – HYMNS (29 GENER)
Bloc Party, ens presentaran Hymns, el cinquè treball del grup, que s’ha renovat en aquest nou disc, que ha sorprès amb el so de les primeres cançons que ha estrenat i que no han entusiasmat massa als seus seguidors. S’haurà de veure com sonarà la resta del disc.
SIA – THIS IS ACTING (29 GENER)
Sia tornarà amb This is Acting, un treball format per temes pensats perquè els interpretessin altres cantants, però que van rebutjar-los.
ELTON JOHN – WONDERFUL CRAZY NIGHT (5 FEBRER)
Elton John publicarà el seu disc número 33, Wonderful Crazy night, una col·lecció de 12 cançons inèdites, que se sumen a la llarga llista de peces del músic.
JACK GARRATT – PHASE (19 FEBRER)
Jack Garratt, diuen els experts, serà un dels noms a tenir en compte el 2016, gràcies a la publicació de Phase, el seu debut musical, avalat per la crítica britànica i amb bons temes com Worry o Weathered. De moment ja ha guanyat el premi Brit Award 2016. Serà el seu any?
SIMPLE PLAN – TAKING ONE FOR THE TEAM (19 FEBRER)
Els canadencs Simple Plan, tornaran amb el seu cinquè disc, Taking one for the team , del qual ja n’hem pogut escoltar algun senzill, que ha passat sense massa èxit per les llistes del planeta. Tindrà més sort el disc?
THE 1975 – I LIKE IT WHEN YOU SLEEP… (26 FEBRER)
Necessitaríem tota una pàgina per escriure el títol del segon disc dels britànics The 1975. Es dirà I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it, i ve marcat per un canvi musical del grup, que deixen els sons foscos per obrir-se a nous sons, que de moment estan agradant.
El segon disc, inclourà fins a 17 temes.
PRIMAL SCREAM – CHAOSMOSIS (18 MARÇ)
Primal Scream ens oferiran el seu onzè disc, Chaosmosis, format per deu cançons i editat des del segell de la mateixa banda, First International. I tot plegat, amb una gira de concerts.
El 2016 també ens ha de portar el nou disc de Rihanna, ANTi, un treball que fa mesos que s’espera i que no acaba d’arribar mai del tot. Alguns rumors apunten que el podria publicar sense avisar, fent un “Beyoncé”.
Precisament Beyoncé, és una altra de les que també podrien treure nou disc l’any vinent, fent servir la mateixa tàctica que el seu darrer treball.
També s’espera que treguin disc: Radiohead, Crystal Fighters, Panic! At The Disco, Mystery Jets, James, Savages, Foxes, Kygo, Animal Collective, Wolfmother, The Coral, M.Ward, Jeff Buckley, Underworld, Damien Jurado, The Band Perry, Bastille, Katy Perry, Brian Fallon, Iggy Azalea, Bruno Mars, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Antony and the Johnsons, Ariana Grande, Nine Inch Nails o The Last Shadow Puppets, la banda paral·lela del líder d’Arctic Monkeys, Alex Turner, al costat de Miles Kane.
Tots ells encara no tenen data de publicació, però els esperem amb igual de ganes.
Pel que fa al nostre país, el 2016 ens portarà nous treballs d’Oques Grasses, Cybee, Jordi Ninus, Doctor Prats, Manel, Buhos, Quimi Portet, Ramon Mirabet, Joana Serrat o Love of Lesbian.