Un any més per aquestes dates, volem recordar els temes que més ens han agradat al llarg de l’any que estem a punt de deixar enrere.
Si fa dos anys en vam destacar 25, fa un, 50, havíem de seguir la línia ascendent i aquest any arribem a les 75.

Les 75 cançons de 2015 – (75-61)


75 Fleur East – Sax

Una de les cançons més recents, que comencen a despuntar a les llistes i que pensem que tindrà un bon recorregut musical durant el 2016. Ritme contagiós, ganes de ballar i de passar-s’ho bé, amb una cantant que surt del programa X Factor i que ja sap el que és ocupar el número 1. No ho ha fet encara amb Sax, però sí, amb la versió que va fer del tema Uptown Funk, tema que ens fa pensar molt en la seva carta de presentació.
74 Coin – Run

Coin són una banda americana que vam recomanar a principis d’any i que ens van conquistar amb Run, la seva carta de presentació. Amb un estil que ens fa pensar en grups com Satellite Stories o Two door cinema club, han publicat el seu primer disc de títol homònim i s’haurà de veure com encararan el 2016, després de fitxar per Sony Music.

73 Quart Primera – Tot va bé

Neurones a la punta d’un iceberg, va ser el disc que els Quart Primera ens van presentar aquest any, amb Tot va bé, com a primer senzill, una peça que ens va despertar molt bon rotllet des del primer moment. I és que, tot va bé amb els Quart Primera.

72 Owl City & Aloe Blacc – Verge
Aquest 2015 també hem tingut disc dels Owl City, el projecte d’Adam Young, que al costat del cantant Aloe Blacc, van presentar una d’aquelles peces que et posaries una vegada darrere l’altre, Verge. Tot i que segurament després de la primera vegada, ja deixaria de ser-ho (acudit fàcil).

71 Kakkmaddafakka – Galapagos

El 26 de febrer arribarà KMF, el nou disc dels Kakkmaddafakka, i a la recta final d’aquest any, hem tingut el luxe de poder escoltar una carta de presentació en majúscules: GALAPAGOS. Imprescindible. Amb moltes ganes de veure com sonaran la resta de cançons i desitjant un nou concert al nostre país.

70 Lady Gaga – Till It Happens to You

Lady Gaga ha tingut un any intens, intervenint a la nova temporada de la sèrie American Horror Story, preparant la segona part del disc Cheek to Cheek, al costat de Tony Bennett i també estrenant Till it Happens to You, una cançó que va servir com a banda sonora del documental The Hunting Ground.

69 Weezer – Thank God For Girls

Quan ningú els esperava, va i arriben els Weezer i t’estrenen una cançó, Thank God For Girls, amb una portada on es veu al Papa, envoltat de noies fent-li fotos amb els seus telèfons. I tot plegat, amb un videoclip d’allò més curiós amb Rivers Cuomo de protagonista.

68 Oques Grasses – Fullar sempre

Tot i que el seu tercer disc no arribarà fins al maig de l’any vinent, aquest 2015, Oques Grasses ens han anat oferint alguns aperitius musicals, un d’ells aquest Fullar Sempre, que ens va enganxar des del primer moment. Després vam veure el vídeo que l’acompanyava i encara ens va viciar més.
67 Naughty Boy & Beyoncé – Runnin’ (Lose it all)

Què té Beyoncé, que tot el que fa ho converteix en sublim? Doncs segurament és que és una de les millors cantants dels darrers anys. En aquesta ocasió s’ha ajuntat amb Naughty Boy i Arrow Benjamin (que ningú se’n recorda d’ell), per presentar aquest Runnin’ (lose it all), que tot i el títol, potser no és la cançó més adequada per escoltar mentre fas Running.

66 Death Cab For Cutie – Black Sun

Aquest any per raons vàries, s’han cancel·lat molts concerts al nostre país, un d’ells el dels Death Cab For Cutie, que havien de presentar Kintsugi a Barcelona. Ens vam quedar amb les ganes de veure’ls en directe i d’escoltar temes com Black Sun, una de les joies que trobes al disc, tot i que no és l’únic que hi havia.
Esperem que l’any vinent, ens ho compensin amb un nou disc i amb el concert que no van arribar a fer.

65 Coldplay – A Head Full Of Dreams

Sí, no és el senzill, és el tema que dóna nom al darrer disc dels Coldplay, però tal com vam comentar a l’article d’opinió, sobre el darrer treball dels de Chris Martin, aquesta peça, va ser la que més ens va captivar. A Head Full Of Dreams, segon senzill, si us plau.

64 John Newman – Come and get it

El britànic John Newman ens va oferir una nova col·lecció de temes, Revolve, amb Come and get it, com a primer senzill, una efectiva cançó que ens va enganxar, però potser no tant com algunes de les peces que trobàvem en el seu debut.

 

63 Walla – 101

Un altre dels descobriments musicals de l’any. Els Walla, un grup de Califòrnia, que potser no han descobert la sopa d’all, però que practiquen una fórmula que ens agrada i molt. Estem encara a l’espera que editin el seu primer disc. Potser l’any vinent?
62 Albert Hammond Jr. – Losing Touch

Quan Albert Hammond Jr., publica nou disc, un l’ha d’escoltar de la primera fins a la darrera cançó. A Momentary Masters, ens va tornar a captivar, especialment amb Losing Touch, una peça molt interessant, que no podíem deixar d’incloure entre el més destacat de 2015.

 

61 Hurts – Some Kind of Heaven

Potser Surrender no serà el millor disc dels britànics Hurts, però sí que us podem dir que Some Kind of Heaven, té tot el que ha de tenir una cançó per enganxar-te. Una tornada d’aquelles que recordes, una veu particular i una bona melodia amb cert ritme. Llàstima que la resta del disc, no està a l’altura.