Seguim amb el repàs de les 100 cançons més destacades del 2017, amb un nou bloc, de la 80 fins a la 61.

Si vols recuperar l’anterior bloc, de la posició 100 a la 81, ho pots fer clicant aquí.


Les 100 cançons del 2017 (80-61)

80 AronChupa – Don’t fight it (feel it)

- Publicitat -
L’estiu ens va portar com és tradició un nou anunci d’Estrella Damm, enguany amb una cançó de Ray Charles, versionada per AronChupa, l’artista que es va fer popular gràcies a I’m An Albatraoz. Aquest cop va proporcionar un nou so per Don’t fight it (feel it), que es va fer tips de sonar durant aquells mesos.

79 Gertrudis & Chambao – Tan lluny de tu

Gertrudis van tornar amb força amb el disc, Ara volo alt, i entre les moltes cançons que van presentar, destaca aquest Tan lluny de tu, en el qual col·laboraven amb La Mari de Chambao i que va combinar a la perfecció els dos estils dels grups.

78 James Arthur – Say you won’t let go

Preciosa balada del britànic James Arthur, que va servir com a carta de presentació del seu segon disc i que tot i editar-se el 2016, durant aquest any ens ha estat fent companyia, demostrant que és un dels cantants que tenen molt a dir. El vam descobrir amb la versió d’Impossible i el 2018 publicarà el seu tercer disc.

77 Maroon 5 feat. SZA – What Lovers Do

Aquesta és de moment la darrera de les cançons que els Maroon 5 ens han presentat la formació d’Adam Levine i inclou la col·laboració d’una artista a tenir molt en compte, SZA, que ha editat un disc anomenat Ctrl amb molt bona valoració per la crítica. Pel que fa a la cançó dels Maroon 5, és un tema marca de la casa i com tots els seus, ha estat un número 1.

76 Armin van Buuren feat. Josh Cumbee  – Sunny days

Els dies estiuencs aquesta cançó d’Armin van Buuren va ser tot un èxit, amb la seva acurada producció i la veu de Josh Cumbee la feien una autèntica delícia. Ara ja en campanya nadalenca, n’han fet una nova versió, sota el títol de Christmas days.

75 Avicii – Without You

Tot i anunciar que deixaria la música o les actuacions en directe, aquest any hem tingut noves cançons del DJ suec, una de les quals aquest Without you, que tot i que no ha arribat a assolir l’èxit de Hey brother o Wake me up, ha aconseguit bones posicions a les llistes i bastant de renom a la nostra llista, on encara manté bones posicions.

74 Demi Lovato – Sorry not Sorry

Qui li havia de dir a Demi Lovato que amb Sorry not sorry, aconseguiria prop de 350 milions de reproduccions a Spotify i el reconeixement en algunes llistes d’arreu del planeta. La cançó és la primera del disc Tell me your love me, i de fet és la que més renom ha tingut.

 



73 Coldplay feat. Big Sean – Miracles
Coldplay no han publicat disc aquest any, però sí un EP, format per temes com aquest Miracles, que el grup havia presentat anteriorment, però en una nova versió amb el rap de Big Sean. La cançó no ha assolit els números dels seus altres temes, però almenys hem pogut gaudir del grup britànic durant més temps.

72 Somboits – Desafiant

De tant en tant la música del nostre país ens dóna petites alegries i aquí en va una! Somboits ens van conquistar amb aquesta peça anomenada Desafiant, que ens provocava un bon rotllet impressionant. El tema formava part de Sucre!, la carta de presentació d’un grup que té molt a dir!

71 Taylor Swift – Look what you made me do

El retorn de Taylor Swift aquest any va ser aquest Look what you made me do, que tot i que va arribar molt ràpid al número 1 a tot arreu, no va aconseguir mantenir aquesta tònica molts dies. El disc sí que ha funcionat, com li acostuma a passar a la cantant, sobretot als Estats Units. Això sí, a l’hora de triar un segon senzill està tenint més problemes i cap acaba de destacar.
El videoclip és un dels més vistos del 2017 per una cantant femenina.

70 Steve Aoki feat. Louis Tomlinson – Just hold on

Un dels components de One Direction va fer la seva primera incursió en solitari amb Just hold on, aquesta peça del DJ Steve Aoki que li va obrir un món, fins al moment desconegut per ell. La cançó va ser tot un èxit pels dos artistes.




69 Els Amics de les Arts – Les coses

Un estrany poder va suposar el retorn d’Els Amics de les Arts, que van presentar un grapat de noves cançons que els han portat a actuar al llarg de l’any arreu del territori. Una de les cançons que mai faltava en el repertori era Les coses, la peça que va ser escollida com a primer senzill i que va quedar una mica eclipsada pel primer tema que van estrenar, El seu gran hit.




68 Sam Smith – Too good at goodbyes

Sam Smith, un dels grans especialistes a enamorar-nos amb la seva característica veu, va obrir el seu segon disc amb Too good at goodbyes, una cançó d’aquelles que t’arriben al cor i que tindrem el plaer de gaudir en directe el 2018 i és que el britànic ha anunciat un concert a Barcelona.

67 Justin Bieber – Friends

En poques hores l’èxit de Justin Bieber ens feia preveure un nou Sorry, però amb el pas dels dies i les setmanes la cançó es va anar desinflant i tot i no arribar als registres d’altres èxits, la cançó encara té bona presència en alguna llista. Amb la col·laboració de Bloodpop, el canadenc ha signat un nou èxit per aquest any, que com veurem més endavant, li ha anat la mar de bé.

66 Camila Cabello – Crying in the club

El debut en solitari de l’ex-component de Fifth Harmony va meravellar al món i ràpidament va tenir presència a les llistes mundials. I tot amb aquesta cançó, on agafava la base de Genie in a bottle de Christina Aguilera, per adaptar-la i transformar-la en Crying in the club. Això sí, el millor estava per arribar i és que amb Havana encara ho ha petat més, però haurem d’esperar al resum del 2018 per poder-la incloure, i és que la cançó s’ha estrenat fa poques setmanes.

65 OneRepublic & Seeb – Rich Love

Una incursió a la música electrònica de la mà dels OneRepublic amb aquest Rich Love, que no estava inclosa en cap disc i que s’haurà de veure si ho farà el 2018. La cançó va sumar més de 100 milions de reproduccions a Spotify i és la més escoltada del grup al llarg de l’any.
I la veritat és que no ens estranya, ja que enganxa com una mala cosa!

64 Rag’n’Bone Man – Human

Un dels pocs artistes que repeteix en la llista del 2016 i la d’enguany. El britànic ha tingut un any d’allò més rodó, i oferint directes que no t’esperes com el de Barcelona, que ens va deixar a tots bocabadats al comprovar que hi ha molta més vida més enllà de Human.
Està preparant noves cançons, que podrien arribar l’any vinent.

63 Blaumut – Vint-i-un botons

Blaumut sempre compleixen, facin el que facin, ja sigui per les melodies, per la veu d’en Xavi de la Iglesia o perquè ens els mirem amb bons ulls perquè ens cauen molt bé. El seu nou disc Equilibri no arriba a les xifres de Pa amb oli i sal, però cançons com Houston o aquests Vint-i-un botons, ens han proporcionat grans moments al llarg de l’any.

62 Ed Sheeran – Castle on the hill

No hi ha dubte que aquest ha estat un gran any pel britànic Ed Sheeran. A principis d’any va presentar dues cançons de cop, una d’elles aquest Castle on the hill, que durant mesos va sonar amb força, però es va veure eclipsat per altres cançons, com Shape of you, que va agradar i triomfar molt més. Tot i això, la peça suma més de 500 milions de reproduccions a Spotify.

61 Pink – What about us

La nord-americana Pink s’ha coronat aquest any amb What about us, una de les cançons de Beautiful trauma, que encara tenen presència a un bon grapat de llistes, entre elles la nostra, però que ha vist com la resta de senzills no estaven a l’alçada. El disc, sí que està funcionant bé i en molts països encara està al top 10.