Continua el nostre repàs per les cançons més destacades d’aquest 2017 i ho fem ara amb 20 noves peces.

Recupera la primera part (100-81)
Recupera la segona part (80-61)

Les cançons del 2017 (60-41)

60 Bruno Mars – 24K Magic

Un habitual dels resums de l’any, Bruno Mars ja va aparèixer l’any passat amb aquesta cançó, la que donava nom al seu disc, que durant aquest 2017 s’ha consolidat, com un dels més venuts. La cançó ni de bon tros ha estat la més exitosa del cantant, però no es pot pas queixar i a Youtube el seu videoclip s’aproxima als 1000 milions de reproduccions en un any, cosa que no està gens malament.

59 Alan Walker – Alone

Si el 2016 va arrasar amb Faded, situant-lo a les primeres posicions de totes les llistes, inclosa la nostra, i enguany tot i no tenir el mateix èxit, hem pogut gaudir de cançons com aquesta, Alone, que ens fa pensar que hi ha Alan Walker per estona!

58 Major Lazer feat. Partynextdoor & Nicki Minaj

Els del PNDR no ens imaginem un any sense cançons de Major Lazer. De fet és el grup que acumula més setmanes consecutives amb un èxit dins la llista. Des del 2015 que sempre ha tingut un tema! Des de Lean On fins a Know no better. De moment sembla que Diplo té corda per estona i el 2018 tindrem un nou disc.
Run Up, tot i no sé de les més populars, suma més de 230 milions de reproduccions a Spotify, que ja voldrien molts artistes.

57 Lady Gaga – The Cure

Lady Gaga ha tingut un any mogut amb el disc Joanne, però també amb la seva gira, que ha hagut de ser ajornada per problemes mèdics de la cantant, que li impedien actuar. The Cure no formava part del seu disc, però va tenir molt més èxit que el primer senzill Perfect Illusion i per això l’hem inclòs, com suposo farà ella el 2018 quan torni a reprendre la gira mundial.

56 Kasabian – You’re in love with a psycho

No només de música comercial ens movem al PNDR! També els grups alternatius tenen presència a la llista i els britànics Kasabian en són un bon exemple. Aquest, You’re in love with a psycho, va suposar el retorn del grup després de 3 anys de silenci. La cançó tenia una força i ens va captivar des del primer moment que la vam escoltar.55 Ofenbach – Be mine

Des de França ens va arribar aquesta proposta que sincerament no ens esperàvem que arribés a tenir l’èxit que va tenir. No serà una cançó de les que passi a la història de la música, però tampoc molesta. Des de fa algunes setmanes han tornat amb Katchi, que té tota la pinta que sortirà al resum del 2018 i és que enganxa moltíssim!

54 Sean Paul feat. Dua Lipa – No Lie

Sean Paul ha reaparegut amb No Lie, una peça que ha agradat molt i a on col·laborava una altra de les artistes de l’any, Dua Lipa, que ha vist incrementada la seva popularitat gràcies a aquesta cançó o a la col·laboració amb Martin Garrix a Scared to be lonely. Per Sean Paul, aquesta cançó li va suposar aconseguir el seu màxim de reproduccions a Spotify amb més de 170 milions, mentre que el seu vídeo, supera els 280 milions.

53 Machine Gun Kelly feat. Camila Cabello – Bad Things

Aquesta va ser la primera vegada que vam escoltar a Camila Cabello lluny de les Fifth Harmony, i acostant-se a un so que no ens tenia gens acostumats. L’experiment va ser tot un èxit i la cançó ja és la de més popularitat per l’artista.

52 Jax Jones feat. Demi Lovato – Instruction

Un altre nom que hem descobert aquest any, el de Jax Jones, aquest productor que va fitxar a la Demi Lovato i van realitzar aquest Instruction, que va revolucionar les llistes, tot i que amb menys mesura que el tema que va presentar abans i que repassarem més endavant. Ja en té un de nou sonant, tot i que de moment no assoleix l’èxit dels anteriors.

51 The Script – Rain

Els irlandesos The Script han tornat aquest 2017 amb una d’aquelles cançons que tenen tot el que han de tenir per arribar a ser un dels temes de referència del grup. Potser no arriba a les xifres d’altres senzills, però la cançó s’ha fet tips de sonar i encara es manté a les principals llistes mundials. El 2018 ens visitaran i segur que quan soni serà un dels moments de la nit.

50 Axwell & Ingrosso – More than you know

Després del final de la Swedish House Mafia, Axwell i Ingrosso han continuat junts i com feien amb la seva anterior banda, els èxits han seguit acompanyant-los. Enguany amb More than you know, una de les cançons de referència durant els mesos estiuencs i que fins i tot ens ha acompanyat a la tardor. Ritme, però amb elegància i una gran producció.

49 Miley Cyrus – Malibu

Miley Cyrus s’ha fet gran, com hem pogut anar comprovant els darrers mesos, ja sigui per les seves col·laboracions amb Flaming Lips, o pel so que va transmetre al seu nou disc amb temes com Malibu, que tot i que ha funcionat, no ho ha fet tant com els seus anteriors temes. Potser els seus fans encara no estan preparats per aquest canvi o potser busquen una altra cosa.

48 Selena Gomez – Bad liar

Selena Gomez ha tingut un any per emmarcar i això que no ha publicat disc! Primer per les seves col·laboracions i després per senzills com Bad Liar i més recentment per Wolves. La segona, haurem d’esperar al resum del 2018 per comprovar el seu progrés, però de la primera ja podem dir que ha estat un encert, tant a les llistes com a les plataformes d’streaming. Ja ha avisat que l’any vinent tindrem nou disc.

47 Liam Payne & Quavo – Strip that down

Un altre dels membres de One Direction que ha triomfat en solitari! Aquesta va ser la seva primera cançó i ens va agradar molt. És d’aquelles que potser no esperes que enganxin tant i al final ho arriben a fer. Les seves xifres també són bones i ja acumula més de 420 milions a Spotify. S’haurà de veure si els següents senzills estan al mateix nivell.

46 Lady Gaga – Million Reasons

De nou Lady Gaga, aquesta vegada amb una preciosa balada que va arribar al cor dels seus seguidors i que ens va portar a comprovar com n’és de bona, ja sigui amb temes més dance, altres més urbans o les balades. En els concerts que oferirà el mes de gener, segur que serà un dels moments emocionants de la nit.

45 Portugal. The Man – Feel it Still

Un dels descobriments musicals de l’any per a molta gent, tot i que ni de bon tros és el seu debut! Aquest Feel it still ha aconseguit destrossar rècords de setmanes al número 1 de la llista alternativa dels Estats Units i també s’ha posicionat molt bé a tot arreu. L’any vinent els tindrem defensant aquesta i moltes altres a Barcelona.

44 Alle Farben & Janieck – Little Hollywood

Des d’Alemanya va tornar Alle Farben, un artista que se li donen bé els estius i que acostuma a encertar-la. Enguany ho ha fet amb Little Hollywood, una bonica melodia, d’aquelles que et donen bon rotllet, que et fan pensar en els èxits de grups com Train.

43 Robin Schulz feat. David Guetta & Cheat Codes – Shed a light

Un altre alemany que tot el que toca ho converteix en un èxit! Parlem de Robin Schulz, que enguany s’ha ajuntat amb un altre d’aquells que són una màquina de fer números 1, parlem com no, de David Guetta. La cançó Shed a Light és d’aquelles que donen bon rotllo i que en qualsevol moment del dia ve de gust escoltar.

42 David Guetta feat. Justin Bieber – 2U

Continuem amb David Guetta, però en aquesta ocasió amb el canadenc Justin Bieber, que com hem dit anteriorment ha tingut un any mogut de col·laboracions. 2U va suposar la primera amb el francès, i segur que no serà la darrera, ja que la cançó suma més de 400 milions a Spotify, mentre que un dels videoclips supera els 300 milions.

41 Sia – Move your body

La cantant australiana Sia no va aconseguir repetir l’èxit de Cheap Thrills, però aquest Move your body ens va acompanyar durant un temps, i ens va tornar a demostrar la potència vocal de l’artista, que totes les cançons les treballa amb una gran passió.