Smoking Souls estrena Translúcid, el quart disc d’estudi, el retorn amb majúscules i sense miraments. Arriben disruptius i per quedar-s’hi (si algú ho dubtava). El 2017 amb “Cendra i Or” es van posicionar en l’escena dels països catalans però amb aquest àlbum fan un pas endavant des del punt de vista compositiu en el seu millor treball fins al moment.

Rock genuí -com poc en queda- i amb accent valencià per més inri. Els valencians amb menys de déu anys a l’esquena demostren maduresa en un disc teixit de revel·lia. Darrere d’aquests 43 minuts hi ha hores i hores d’estudi i exigència per descobrir totes les possibilitats d’aquesta formació. Un treball a base de l’èpica del dia a dia amb una sonoritat lleugerament evolucionada. Segueixen però amb la duresa de les guitarres i la percussió per interpretar melodies de gran delicades.

Com a “Líquid” hi trobem la col·laboració de Joan Marc Pérez (teclista de La Gossa Sorda i Auxili) que amb teclats i sintetitzadors aporta noves dimensions. També hi trobem Mafalda en una col·laboració a ‘Adéu’. David Fernández parla de “batalles que mai no es guanyen i derrotes que mai no es perden”, versos enmig dels “silencis” de ‘Metralleta i cafè’.

- Publicitat -

De tots els temes destaca per sobre de la resta ‘Volves de neu’, el primer avançament i single que compta amb un videoclip gravat a Islàndia, una gran aposta per l’audiovisual  protagonitzat per la veu i imatge inconfusible de Carles Caselles.