Seguim amb el repàs de les 75 cançons més importants de 2015 i després d’una primera part amb 15 temes, oferim una nova tanda de 15 cançons molt eclèctiques, amb artistes de casa com Projecte Mut o Màia, bandes consolidades com els Blur i noms emergents com The Bohicas o Troye Sivan.
Recupera la primera part, clicant aquí.

Les 75 cançons de 2015 – (60-46)


60 Màia – Aftersun

Què tenen els Màia que ens atrapen les seves cançons? Serà la veu de la Marina? Potser les seves melodies o les lletres de les seves peces? Pensem que és una mica de tot, i el seu nou disc Estels a les butxaques n’és un bon exemple. La cançó que va servir per presentar-lo, va ser Aftersun, amb una tornada d’aquelles que et contagia felicitat i això s’agraeix i molt!

- Publicitat -

59 The Vaccines – Handsome

Handsome és una efectiva cançó dels britànics The Vaccines, perfecte per obrir el seu darrer treball English Graffiti, llàstima que potser la resta de temes, no estan al seu nivell.

58 Macklemore & Ryan Lewis – Downtown

Que comenci la festa! Ja han arribat Macklemore & Ryan Lewis, uns autèntics especialistes a fer-nos passar una bona estona. Aquest any han estrenat Downtown, una peça que l’únic que li ha fallat és la seva duració! Segurament si hagués durat una mica menys, l’hauríem pogut escoltar a alguna ràdio del país, que aquesta vegada no ha decidit apostar pel bon rotllo del duet.

57 Troye Sivan – Wild

Troye Sivan ens va conquistar fa un any amb Happy Little Pill, i aquest 2015 per fi ha publicat el seu debut, Blue Neighbourhood, un disc avalat per gent com Sam Smith, Adele o Taylor Swift, que estan encantats amb aquest jove cantant, actor i Youtuber, que ens ha atrapat amb aquesta barreja de pop i base electrònica i amb uns videoclips plens de missatge.
Diuen els entesos, que el 2016 serà el seu any.

56 Rudimental & Ed Sheeran – Lay It All On Me

Aquesta cançó és molt recent, però segurament si hagués aparegut fa alguns mesos, la trobaríem al top 10 de l’any i és que té ritme, té a Ed Sheeran, que és senyal d’èxit assegurat i a més enganxa. N’estem molt viciats, i ens agrada veure que algunes emissores del país comencen a veure el seu potencial.

55 Acció – Tot està per fer

Els Acció ens van contagiar el seu bonrotllisme amb Tot està per fer, una de les cançons que formaven part del seu EP 1001 colors i que ja supera el milió de reproduccions a Spotify. I no és per menys! No t’adones i estàs cantant, que tot està per fer i tot és possible si estem junts. Segur que si estem amb vosaltres, tot ho serà de possible.




54 The Bohicas – To Die For

The Making Of, va ser el debut dels britànics The Bohicas, una banda que aposta per les guitarres i s’agraeix! Amb un estil que ens fa pensar en The Black Keys o Arctic Monkeys, és una de les grans apostes de futur (i present) del Regne Unit.
El disc està ple de bones cançons, però To Die For, és d’aquelles que ens van atrapar des del primer instant.

53 Olly Murs & Demi Lovato – Up

Va ser un dels duets que van aparèixer a principis d’aquest any i que ens va contagiar amb una càrrega important de bon rotllo.

 

Potser no serà una cançó que passarà a la història de la música, però va aconseguir el que pretenia.

52 Walk the Moon – Shut up and Dance
Aquí arriba una d’aquelles cançons que vam destacar l’any passat en el resum del millor de 2014, i és que Shut up and Dance, té més d’un any! Però com acostuma a passar, és al cap d’un cert temps, quan la cançó comença a despuntar. I aquest ha estat el cas de Walk the moon, un grup que gràcies a aquest tema es plantarà el dia 1 de març a Barcelona, per tocar les cançons de Talking is hard.
Com vam dir l’any passat, la cançó està molt bé i contagia bon rotllo, que d’això es tracta!

51 Lana del Rey – High by the beach

Lana del Rey és una altra d’aquelles artistes, que quan publiquen disc, tothom diu la seva, però clar, ella no es queda curta amb tot el que l’envolta!
La cançó que destaquem és High by the beach, amb una melodia marca de la casa i amb un videoclip tant o més bo, que la cançó.

50 Blur – Ong Ong

Uns altres que també han tornat amb nou disc, han estat els Blur. The Magic Whip ha estat el seu desigual retorn, amb algunes cançons oblidables, i algunes altres de més interessants. La que més ens va cridar l’atenció va ser Ong Ong.

I tal com hem dit amb Lana del Rey, el vídeo no es queda curt.

49 Maïa Vidal – Our Place

Maïa Vidal va ser la responsable de posar música a l’anunci estiuenc d’Estrella Damm, amb Our Place, que sonava durant el curtmetratge dirigit per Alejandro Amenabar i protagonitzat per Dakota Johnson i Quim Gutiérrez.
Amb la cançó van encertar-la i amb el vídeo, sembla que també, ja que s’ha convertit en el més vist al nostre país.

48 R. City & Adam Levine – Locked Away

 

Fantàstica col·laboració del cantant dels Maroon 5, Adam Levine amb els Rock City, una banda que gràcies a Locked Away ha aconseguit enorme èxit. El primer cop que la vam escoltar, ens va fer pensar en Stereo Hearts, de Gym Class Heroes, i on també cantava el líder dels Maroon 5. Són estils similars, cançons engrescadores, bones melodies i la presència del cantant de Maroon 5, una garantia d’èxit.

47 Projecte Mut – En la nit artificial
Des d’Eivissa van tornar els Projecte Mut amb En la nit artificial, una cançó que t’incita a moure’t i a passar-t’ho bé, i que també formava part del resum de 2014, i és que va aparèixer a la recta final.
El tema forma part de Idò, un disc ple de bones melodies i lletres, d’aquest duet, que cançó que pareixen, èxit que aconsegueixen.

46 Flo Rida & Robin Thicke – I Don’t Like it, I love it

Ajuntar a Flo Rida amb Robin Thicke, només pot voler dir, que tens un tema que ho petarà i molt. I així ha estat.
La cançó va estrenar-se durant els mesos d’estiu i encara ara, sona a tot arreu. Un nou encert de Flo Rida i ja en van uns quants.