Ens anem aproximant a les 10 cançons més destacades de l’any, abans però 10 temes fantàstics que també es mereixen ser mencionats i que ens han fet vibrar al llarg dels darrers mesos.


Recupera la 1a Part
Recupera la 2a Part
Recupera la 3a Part
Recupera la 4a Part

Les 75 cançons de 2015 – (20-11)

20 Robin Schulz & Ilsey- Headlights

- Publicitat -
El DJ alemany Robin Schulz ha tornat a conquistar l’èxit, especialment al seu país, gràcies al seu disc Sugar, amb temes com el que li dóna nom o a la deliciosa Headlights, una preciosa cançó, que incorpora la veu de Ilsey, fent que et quedis rendit a la seva bellesa.

 

19 Obeses – El monstre de l’armari

Un dels grups de casa que més ens estimem! Obeses van presentar aquest any, Monstres i Princeses, el seu fantàstic disc, ple de melodies imprescindibles i lletres que et captiven des del primer instant. Arnau Tordera i tota la colla van demostrar perquè són una de les bandes més necessàries de la música feta en català.
Podríem haver triat qualsevol cançó del disc, però ens hem quedat amb El monstre de l’armari, perquè ens recorda un dels moments divertits durant els seus directes.

 




18 Charlie Puth & Meghan Trainor – Marvin Gaye

Charlie Puth s’ha donat a conèixer aquest 2015 amb dues potents cançons, totes elles al costat d’un altre artista. Una d’elles, aquest homenatge a la figura de la Motown, el gran Marvin Gaye. Un tema que ens recorda al so d’abans, i que tot i així ha triomfat ara, durant el 2015. I és que ja ho diuen, que tot torna.

17 Kygo & Conrad Sewell – Firestone

Un altre dels noms de 2015 ha estat el del noruec Kygo, amb temes com Stole the Show o Firestone. Ens hem quedat amb aquest segon, que de fet va ser el primer que va presentar.
Amb aquest deep house, que tant està triomfant ara, l’artista ja ha aconseguit una gira per l’any vinent, amb les entrades exhaurides en la majoria de llocs on punxarà els seus èxits.

16 Blaumut – El primer arbre del bosc

Després de viciar-nos a la seva música amb Pa amb oli i sal o Bicicletes, Blaumut van presentar un nou disc, El primer arbre del bosc, amb una primera cançó de títol homònim que ens sorprenia, per abandonar en certa mesura el so que havíem trobat al primer treball. Amb la veu del gran Xavi de la Iglesia, tot sona bé i per això aquesta cançó ràpidament va enganxar a un públic que segueix donant suport a la banda.

15 Rihanna & Kanye West & Paul McCartney – FourFiveSeconds

Rihanna va aparèixer a principis d’any amb FourFiveSeconds, una cançó pausada, on col·laboraven Kanye West i el mateix Paul McCartney i que ens feia preveure que no trigaríem massa a saber coses del seu vuitè disc. Ens equivocàvem. Com també els que es pensaven que la cançó seria un fracàs. No ho va ser i de fet, el tema ja és el més reproduït a Spotify, per davant de temes com Diamonds, Umbrella o Stay.

14 Jason Derulo – Want To Want Me

Dubto molt que Jason Derulo s’hagués imaginat mai que Want to want me, es convertís en la seva cançó més exitosa! Però ha estat tan potent l’èxit del senzill, que cap dels següents temes que formaven part del disc Everything is 4, li han aconseguit fer gens d’ombra. Amb més de 300 milions de reproduccions a les plataformes de streaming, la peça enganxa, amb aquest so pop funky que tan bé se li dóna.




13 Hozier – Take Me To Church

Una de les sorpreses de l’any! El descobriment d’aquest jove cantant irlandès, que va aparèixer del no-res amb Take Me To Church, que va començar a escalar posicions arreu del planeta, fins que va arribar a dalt de tot.
I tot això, amb un sol disc, de títol homònim i amb aquesta cançó que ja s’apropa els 500 milions de reproduccions, només a Spotify. El disc ha venut, només als Estats Units, més de mig milió de còpies, que no està gens malament per un artista novell.
El més curiós de tot, és que la cançó és de 2013, però fins aquest any no ha aconseguit el que feia temps que perseguia. Diuen que val més tard que mai!

12 The Weeknd – Can’t Feel My Face

The Weeknd és un altre dels noms a destacar aquest any. I tot gràcies a Beauty Behind The Madness, el seu treball, èxit de vendes, on trobem temes com The Hills, Earned It (de la banda sonora de 50 Ombres d’en Grey) o aquest Can’t Feel My Face, que ens fa pensar lleugerament amb la música de Michael Jackson.




11 Taylor Swift & Kendrick Lamar – Bad Blood

Taylor Swift ha estat la reina del 2015 (amb permís d’Adele), amb unes vendes espectaculars de 1989, un disc que va decidir que no es pogués escoltar a Spotify ni altres plataformes d’streaming gratuït i que han fet que incrementar les vendes del disc.
Pel que fa als senzills, tots ells han aconseguit grans posicions arreu del planeta, i la majoria d’ells, han acaparat nominacions i premis, com Blank Space o Bad Blood, amb un videoclip carregat d’artistes que hi han volgut col·laborar.
La cantant encara pensa presentar més senzills del disc, que després de més d’un any, encara segueix venent-se com a xurros.