Ens ha costat molt aquest any decidir quines havien de ser les 10 cançons més destacades de 2015, cada any es complica més la cosa, però enguany hi havia temes molt potents, però finalment hem decidit que Lean On de Major Lazer, ocupés el primer lloc de les 75 cançons de 2015. Per la seva força, pel seu èxit inqüestionable i per tot el que té la cançó, que després de tants mesos, des de la seva estrena, encara ens enganxa.

Recupera la 1a Part
Recupera la 2a Part
Recupera la 3a Part
Recupera la 4a Part
Recupera la 5a Part


Les 75 cançons de 2015 – (10-1)


10 Adele – Hello

Adele es mereix formar part de les 10 més destacades de l’any i és que en el poc temps des de la sortida del disc, fins ara, ha superat les xifres de la majoria de discs en tot l’any.
El senzill Hello, no s’ha quedat curt i ha rebentat rècords de molts anys i no és per menys. La britànica ha tornat amb una fantàstica cançó, però no l’única del disc, on encara hem de descobrir-ne més. Una d’elles When We Were Young, tema que de ben segur, quan l’any vinent fem el resum de l’any, ocuparà una de les posicions destacades. I si no temps al temps.
9 Lost Frequencies – Are You With Me?

El belga Lost Frequencies, ha assolit l’èxit amb només dues cançons, la magistral Reality i Are You With Me?, una peça que en tan sols dos minuts i poc, ja li ha valgut el reconeixement de ser un dels artistes de l’any.
El deep house està funcionant molt bé, com hem vist amb altres noms com, Robin Schulz o Kygo.

8 Maroon 5 – Sugar

Maroon 5 han tornat a assolir un èxit brutal, i ja en van uns quants, amb V, el seu cinquè disc, del qual n’hem pogut escoltar molts temes, un d’ells Sugar, la cançó de més èxit de la banda, en molts anys.
Una peça 100% Maroon 5, amb ritme i una tornada d’aquelles que enganxen. Adam Levine i els seus ho han tornat a aconseguir.

7 Wiz Khalifa & Charlie Puth – See You Again

Preciós homenatge al desaparegut actor Paul Walker, amb See You Again, la banda sonora de Furious 7, amb Wiz Khalifa i el descobriment de Charlie Puth, que gràcies a aquesta peça i a Marvin Gaye, ha tingut un any d’allò més bo.
La cançó és una preciosa balada, que mai ens cansaríem d’escoltar.
6 OMI – Cheerleader (Felix Jaehn Remix)

El jamaicà Omi, s’ha posat les botes aquest 2015 amb Cheeleader, un tema que va passar sense pena ni glòria, fins que Felix Jaehn (el de Ain’t Nobody) el va passar pel filtre i d’aquí a l’èxit.
Quan molts es pensaven, que seria un One hit wonder, va i estrena Hula Hoop, que no ha tingut la mateixa repercussió, però que fan que tinguem en compte a un cantant que s’haurà de veure l’evolució que fa als pròxims mesos.

5 Ellie Goulding – Love Me Like You Do

Ens hem fet tips aquest 2015 d’escoltar a la britànica Ellie Goulding. Primer amb aquesta cançó, Love me like you do, el tema principal de la pel·lícula 50 Ombres d’en Grey, que ens ha estat acompanyant des de llavors, i que com acostuma a passar molts cops, era millor la cançó que la pel·lícula.
Després la britànica ha presentat On My Mind, una de les cançons que formen part de Delirium.
Love me like you do, és una balada d’aquelles que passaran a la història de les cançons de pel·lícula, com l’abans mencionada See You Again.

4 Years & Years – King

Havien de ser el grup revelació de 2015, segons la BBC i per nosaltres ho han estat. Years & Years han presentat Communion, un disc amb algunes bones cançons, però que per sobre de totes, destaca King, una peça positiva, enèrgica i plena de vida, que no ens cansem d’escoltar des del primer moment que va aparèixer.
3 Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Thinking Out Loud, és la tercera cançó que apareixia al resum de l’any passat i també d’aquest. Si el 2014 la situàvem al número 21 (de 50 posicions), aquest any Ed Sheeran, aconsegueix la tercera plaça, tot i que perfectament podria ser la 2 o la 1. Mèrits els té de sobres. Va ser la primera cançó a superar els 500 milions de reproduccions a Spotify, el disc X continua sent dels més venuts, després d’un any i mig de la seva sortida i és una balada que s’ha fet tips de sonar a tot arreu, durant el darrer any. Un merescut tercer lloc pel britànic Ed Sheeran.

2 Mark Ronson & Bruno Mars – Uptown Funk

Uptown Funk va revolucionar el planeta, amb el seu ritme, la seva força, va trencar rècords a les llistes de vendes i molts van redescobrir al productor Mark Ronson, molt popular gràcies al seu treball amb Amy Winehouse.
Un cop més, una cançó de Bruno Mars, va tornar a colar-se al primer lloc de tot el planeta, amb la força funky de la peça, que ha resistit durant tot un any i encara ara quan sona, ho fa amb la mateixa frescor del primer dia.

1 Major Lazer & Dj Snake & MØ – Lean On

Però el 2015 serà recordat sobretot per Lean On, la cançó que Major Lazer va presentar i que amb poc menys de 3 minuts, va capgirar-ho tot.
Què té d’especial aquesta cançó? Ho té tot, ritme, una tornada potent, la veu de la danesa MØ i sobretot té allò tan difícil amb un tema que sona a tot arreu, que no cansa, perquè sempre que l’escoltes, t’hi tornes a viciar. I això no és gens fàcil.