Un any més (i ja en van 4), quan falten pocs dies per finalitzar l’any, volem resumir-lo musicalment i per això hem triat 100 cançons (cada any fem la llista més ampliada), que han sigut importants a La Llista del PNDR o al programa de la ràdio.



Les 100 cançons del 2016 (100-81)

100 Kaiser Chiefs – Parachute

- Publicitat -
Kaiser Chiefs ens van sorprendre amb el so de Parachute, el primer tema del seu disc Stay Together, que ens va recordar lleugerament el que en el seu moment van fer The Killers amb Day & Age, on trobàvem el tema Human. La cançó ens va enganxar, però potser no prou perquè estigui més amunt en el rànquing.




99 Coin – Talk too much

L’any passat ja vam trobar un tema d’aquesta banda, en el resum musical de l’any. Llavors va ser amb Run i enguany ha estat Talk too much, la que ha aconseguit conquerir-nos amb un estil musical que ens encanta.

98 Alicia Keys – In Common

La gran Alicia Keys va estrenar In Common, una peça que sorprenia el primer cop que l’escoltaves, però que anava enganxant a mesura que l’anaves escoltant. Al final quan va sortir el seu disc Here, comprovaves com la cantant, no li donava massa importància i la situava al final de tot el disc i donava més presència a altres cançons, que tot i això tampoc van tenir l’èxit que anteriors treballs.

97 Passenger – Anywhere

És difícil tornar a aconseguir una bomba musical, com al seu moment va ser Let Her Go, però Mike Rosenberg, més conegut com a Passenger, no deixa d’intentar-ho. I amb Anywhere potser no ho ha aconseguit, però sí que ha parit una cançó que enganxa, d’aquelles que et fan sentir bé i que pots anar escoltant i no te’n canses. I s’agraeix molt.




96 Suede – Outsiders

A principis d’any vam tornar a gaudir d’un nou treball dels Suede, el grup de Brett Anderson, que van parir un disc d’allò més bo, Night Thoughts, amb Outsiders com a tema de presentació. Una peça marca de la casa, que ens porta el so característic del grup.




95 Tailor for Penguins – Brush

Un dels descobriments de la temporada! I són catalans! Des del primer moment que vam escoltar Brush, ens vam enamorar de Tailor for Penguins, i fins i tot els vam convidar al programa de ràdio i ens van tocar una cançó en directe. Un altre dels seus temes, Translation, va sonar molt durant l’estiu gràcies a una campanya publicitària, i la seva és una música amb molta estrella. Tenen un gran futur al endavant.

94 Màia – A contrapeu

Durant l’estiu els Màia ens van regalar aquesta preciosa cançó, anomenada A contrapeu, que ens va conquerir des de la primera nota i que ens va deixar amb ganes d’escoltar més temes. Per sort el 2017 tindrem nou disc del grup. L’esperem amb moltes ganes!

93 The Head and the Heart – All We Ever Knew

Al PNDR sempre ens ha captivat el folk, i després d’escoltar All We Ever Knew de The Head and the Heart, encara ens fascina una mica més. Forma part del seu nou disc Signs of light, que la banda presentarà en directe a Barcelona el 4 de febrer. I on quasi segur que estarem a primera fila donant-t’ho tot.

92 Maroon 5 – Don’t wanna know

No estem acostumats a tenir temes de Maroon 5 tan avall, però és que la cançó es va estrenar a mitjan d’octubre i ha tingut poc recorregut. Això sí, en el poc temps de la seva sortida ja ha aconseguit grans posicions en les principals llistes mundials. Nosaltres encara no l’hem situat al primer lloc de la nostra, però poc li falta. Com tot el que fa el grup d’Adam Levine, no et deixa indiferent i et provoca un bon rotllet des del principi fins al final.

91 Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie – Rockabye

Aquesta peça en poques setmanes ja ha aconseguit el número 1 en bona part dels països del planeta, i no és per menys! El retorn de Clean Bandit ha estat espectacular! Rockabye té tot el que ha de tenir una cançó perquè arribi a agradar. Estem convençuts que quan fem el resum del 2017 la trobarem molt més amunt. I és que com hem comentat amb la de Maroon 5, és un dels èxits més recents de la llista.

90 Sopa de Cabra – Sense Treva

El retorn que van protagonitzar el 2015 els Sopa de Cabra, va ser d’allò més sonat i gràcies a Cercles van tornar a ser una de les referències musicals del país. Aquest any han continuat presentant cançons del disc i oferint grans directes arreu del territori. Una de les cançons de més èxit, ha estat aquest Sense treva, una de les imprescindibles ja dels seus directes.

89 Avicii & Conrad Sewell – Taste the feeling

Aquest estiu va dir que deixava de punxar en directe i que s’allunyava de la música durant un temps. Abans va estrenar Taste the feeling, un tema per una campanya publicitària, que tot i que no va tenir el mateix èxit que anteriors senzills, sí que continuava desplegant el ritme i la qualitat necessària per formar part del resum de l’any.

88 Teràpia de Shock – A prop

Aquest 2016 serà recordat pels 10 anys de Teràpia de Shock i pel comiat del grup, que ha decidit separar-se i dir adéu sense data de tornada a la vista. Ho han fet amb un disc on recull tots els seus números 1 i on trobàvem una peça inèdita, aquesta A prop, que ens va agradar molt, tot i que poc ens pensàvem el seu moment, que seria l’última que escoltaríem del grup en molt de temps.



87 Biffy Clyro – Wolves of winter

Des del PNDR sempre hem apostat pel rock, i ni de bon tros és la primera banda ni serà l’última que haurà tingut protagonisme al nostre web. Aquest any hem tingut el plaer de gaudir de Ellipsis, el nou disc dels Biffy Clyro, ple de bones cançons, com Wolves of winter. La banda la tocarà en directe, l’any vinent a Barcelona.

86 The Last Shadow Puppets – Bad Habits

Després de molts anys, The Last Shadow Puppets, el projecte paral·lel del líder dels Arctic Monkeys, Alex Turner, al costat de Miles Kane, van tornar amb un nou disc, que van presentar en directe amb molta sobrietat al Primavera Sound i on van confirmar que són uns autèntics cracs. Potser el disc no estava al nivell del primer, però sí que trobaves algunes cançons dignes a ser recordades, com aquest Bad Habits, que en va ser la primera de moltes més.




85 Blink-182 – Bored to death

Aquest estiu vam poder escoltar les noves cançons dels Blink-182, sota el títol de California, un disc que els seus seguidors esperaven amb moltes ganes i que van ser rebudes amb molta passió, a jutjar per la gran quantitat de reproduccions que acumulen els temes a Spotify, superant de llarg els temes de l’anterior disc, editat 5 anys abans.

84 Rag’n’Bone Man – Human

Està cridat a ser un dels noms importants del 2017, de moment aquest any ja apareix a la llista dels millors èxits de l’any, gràcies a Human, una peça que ha tingut un reconeixement lent, però que ha acabat d’esclatar en aquesta recta final d’any. Un projecte elegant, que t’hi acabes viciant amb el pas del temps i d’unes quantes vegades d’haver-lo escoltat i llavors no hi ha manera de deixar-lo de banda.

83 Shake Shake Go – England Skies

A més d’un l’hi ha passat el no saber si el grup es deia Shake Shake Go o England Skies, però en aquesta ocasió això és el menys important! La melodia enganxa, és d’aquelles que vas taral·lejant durant hores i no et pots treure del cap els seus “oh oh oh”.



82 Rae Sremmurd – Black Beatles

Un altre dels darrers èxits de l’any, aquest Black Beatles de Rae Sremmurd, que s’ha fet molt popular gràcies als vídeos virals del Mannequin Challenge, on sempre sona de fons aquest tema, que no saps per què però tot i no ser el teu estil musical que més escoltes, t’acaba entrant i viciant. Ja ha estat número 1 en molts països, entre ells els Estats Units.

81 Jake Bugg – Love, Hope & Misery

Un dels nostres artistes consentits des de fa anys i que per fi aquest 2016 hem pogut veure en directe a Catalunya. El britànic va venir a presentar el seu disc On My One, on estava ple de bones peces, entre elles aquest Love, Hope & Misery, que potser no serà una de les seves millors 5 cançons, però és que tot i la seva joventut, Bugg té ja molts grans èxits.