60 RITA ORA, CARDI B, BEBE REXHA, CHARLI XCX

Girls

A vegades per molt que ajuntis a algunes de les veus més importants de la música pop i posis de títol de la cançó a ‘Girls’ no per això aconsegueixes l’èxit esperat. I això que aquesta peça semblava ideal per triomfar, però tot i que suma més de 100 milions de reproduccions a Spotify, això no és suficient per a totes les cantants que figuren en ella.


59 DAVID GUETTA FEAT. ANNE MARIE

Don’t leave me alone

El perill de produir tantes cançons és que alguna pot al final no arribar tan amunt com una altra. Això és el que li passa de tant en tant al francès David Guetta i això és el que ha passat amb aquesta col·laboració d’Anne Marie, que tot i agradar bastant no va arribar als nivells de les participacions de cantants com Sia.


58 CLEAN BANDIT FEAT. DEMI LOVATO

Solo

Clean Bandit saben sempre ajuntar-se de les millors estrelles de la música i aquest any ho han fet amb Demi Lovato, que tot i que no ha tingut el seu millor any, sí que ha tingut temps per fer triomfar aquest ‘Solo’, que ha enganxat als seguidors d’una banda que cau amb gràcia.


57 ELS CATARRES

Perfectes

Els Catarres van tornar amb força aquest 2018 i el seu disc Tots els meus principis va arribar a tot el territori gràcies a una extensa gira on es va poder gaudir de cançons com ‘Perfectes’, la fórmula ideal per una banda que desperta passions allà a on va.


56 ELENI FOUREIRA

Fuego

Elena Foureira es pot considerar la guanyadora d’Eurovisió i és que el seu ‘Fuego’ ha tingut molta més anomenada que la peculiar vencedora del certamen, Netta amb el seu ‘Toy’, que va guanyar però poc èxit va tenir posteriorment.
Foureira va conquerir a molt més públic i fins i tot ha compartit algun altre senzill, tot i que amb menys èxit que l’eurovisiu.


55 AVICII FEAT. RITA ORA

Lonely Together

El 2018 serà recordat pel suïcidi del suec Avicii, que va decidir abandonar aquest món amb 28 anys. Ens queden les seves cançons que han estat moltes en el seu curt però intens periple musical i la darrera d’elles és ‘Lonely together’ al costat de Rita Ora.


54 BRUNO MARS FEAT. CARDI B

Finesse

Bruno Mars és un paio llest i després d’uns quants senzills d’èxit va veure com Cardi B era una artista que valia la pena tenir a prop i la va fitxar per donar un nou aire a ‘Finesse’, una de les cançons del disc 24k Magic. La va encertar de ple i aquesta cançó va arribar fins al número 1 en un bon grapat de llistes, gràcies a la seva proposta plena de ritme i bonrotllisme.


53 SIGRID

Strangers

Sigrid va ser la vencedora de la darrera edició dels BBC Sound i aquest any hem pogut gaudir de la seva música, com un dels descobriments amb més projecció. I tot gràcies a cançons com ‘Strangers’, que t’atrapaven i et deixaven amb ganes de més.


52 BAZZI

Mine

Ha estat una de les cançons més curtes que ens ha deixat l’any, com de fet totes les cançons que formen part del seu disc Cosmic. Un artista desconegut per la majoria de mortals i que després d’aquesta cançó va col·laborar amb Camila Cabello i ja ben poca cosa més ha fet.


51 AXWELL & INGROSSO

Dreamer

El so potent d’alguns dels components de la Swedish House Mafia amb aquesta cançó divertida, que tot i no assolir el mateix èxit que ‘More than you know’, almenys ens va fer més curta l’espera abans del retorn del grup el 2019.


50 LA PEGATINA

Eh Madame!

A la meitat de la llista trobem la festa de La Pegatina que gràcies a ‘Eh Madame!’, van portar tota la seva energia en català, cosa que va agradar molt als seus seguidors, que la van poder cantar durant algun dels seus molts concerts al país.


49 JESS GLYNNE

I’ll be there

De nou una de les cantants més interessants que té la música pop i que sedueix amb una veu que t’atrapa i que és impossible no reconèixer. Aquesta vegada amb I’ll be there una addictiva peça marca de la casa que en pocs dies ja era número.


48 CALVIN HARRIS FEAT. SAM SMITH

Promises

Bon any per Calvin Harris que va fitxar per sorpresa tot un especialista en balades com és Sam Smith per fer-li provar coses noves i resultar sent un autèntic expert en la matèria. ‘Promises’ enganxa i de quina manera! Prova d’això, les moltes setmanes al número 1 que va aconseguir.


47 ARIANA GRANDE

God Is A Woman

Quin any més espectacular que ha tingut Ariana Grande, amb els senzills del disc Sweetener i des de fa poques setmanes destrossant rècords amb ‘Thank u, next’, un tema que és tan recent que no l’hem pogut incloure en aquest resum. ‘God is A Woman’ era una elegant cançó que tot i que no ha tingut tant èxit com altres cançons, amb la tonteria ja suma més de 300 milions de reproduccions a Spotify.


46 ANIMAL

Si tot va bé

Els Animal van tornar aquest any amb La melodia del foc, un disc que arribava després del seu brutal debut i amb un senzill de presentació que ens va captivar des del primer moment. ‘Si tot va bé’ es mereix i de llarg formar part de les 100 cançons de l’any.


45 CHARLIE PUTH & KEHLANI

Done for me

Charlie Puth no ha aconseguit els mateixos registres musicals que amb el seu debut, però el músic es mostrava entusiasmat amb el seu disc Voicenotes i tot i que només ‘Attention’ va aconseguir xifres brutals de reproducció, se li ha de reconèixer amb amb ‘Done for me’ ens va conquerir i no només per la fantàstica veu de Kehlani, sinó per una melodia del tot addictiva.


44 TROYE SIVAN & ARIANA GRANDE

Dance to this

Aquesta col·laboració entre Troye Sivan i Ariana Grande hauria pogut donar molt més de si a les llistes, però sembla que el cantant no té massa sort i no s’acaba d’apostar prou fort per ell, ni que la seva companya de viatge sigui Ariana Grande. ‘Dance to this’ era una bona cançó, però no tant com el primer senzill ‘My my my’, que va atrapar molt més.


43 CAMILA CABELLO

Havana

Els primers mesos de l’any el ritme de Camila Cabello sonava a tort i a dret gràcies a aquesta cançó que va aparèixer durant la recta final del 2017 i que era tan potent que evidentment el seu recorregut havia de ser més llarg. Veurem si la cantant serà capaç de repetir un èxit tan gran i és que la cançó supera els 1000 milions de reproduccions a Spotify.


42 MARSHMELLO & BASTILLE

Happier

No us enganyarem si us diem que som fans absoluts de Bastille des de que els vam descobrir amb ‘Pompeii’. Al seu moment va ser una de les recomanacions del nostre web, quan encara ningú els coneixia, per tant ens alegrem moltíssim que un productor com Marshmello decidís fitxar-los per posar veu a ‘Happier’, una cançó sensacional que ens ha acompanyat des de finals d’estiu i que ens contagia una energia brutal.


41 GERTRUDIS

L’últim ball

El darrer disc dels Gertrudis va sonar amb força al nostre país, impulsat per cançons com ‘L’últim ball’, que va calar fort i que et transportava a la festa amb els amics, a l’estiu i en definitiva a les vacances. Esperem amb moltes ganes més propostes d’un grup que està tocat amb una vareta màgica.