El 2020 ha estat un any molt dolent per la indústria musical que s’ha vist afectada per la pandèmia de coronavirus que ha cancel·lat molts dels concerts que tenien previstos, que ha portat a molts artistes i grups a moure les publicacions dels seus discs i de moment la previsió que el 2021 la cosa millori no és molt esperançadora.

Però tot i així ja es comença a perfilar un 2021 que ens deixarà retorns musicals que venen molt de gust.

A continuació repassem alguns dels llançaments que els nostres artistes editaran al llarg d’aquest 2021 que tot just acabem de començar. Ho farem alfabèticament i és que tots ells ens els estimem per igual.

- Publicitat -

AIALA: La cantant barcelonina publicarà el seu segon disc “Fighting and Learning”, una coproducció amb Chalart58 el dia 12 de febrer.

ALFRED GARCÍA: Després del seu debut amb “1016” el cantant català promet emocions fortes amb un nou disc que inclourà el tema principal de la sèrie ‘Los espabilados‘.

BETH: Des de Súria torna la Beth després de set anys de silenci amb “Que Tremolin els arbres“, un disc del qual ja n’hem pogut gaudir de dues cançons, la que li dona nom i ‘Vals’. El treball arribarà el 30 de març i inclourà temes en català, castellà i anglès.

CESK FREIXAS: Fa 17 anys que va engegar el seu projecte personal i aquest 2021 ho celebrarà amb “Memòria“, el seu vuitè disc que arribarà el 2 de març.

CLARA PEYA: Després de dos treballs molt personals la pianista de Barcelona torna amb “Perifèria“, que s’editarà a través de Vida Records i que la portarà a actuar arreu del territori.

CREMA KIDS: Aquest trio de música trap publicaran el seu debut aquest 2021 i demostraran perquè aquest estil musical està en un gran moment de forma.

DOCTOR PRATS: Aquesta primavera el grup presentarà el seu primer EP, tres anys després del seu treball “Venim de lluny”.

EBRI KNIGHT: “Carrer” serà el títol de la nova aventura musical dels Ebri Knight, que enguany amplien el grup amb Alba Atcher i Laia Anglada per un cinquè disc que continua jugant amb el folk, però juga també amb un so urbà.

EL PETIT DE CAL ERIL: Joan Pons ja té a punt el seu vuitè treball, del qual no se’n saben molts detalls, però sí que vam podem escoltar un avançament ‘Com quan dormin‘ a finals de 2020.

FERRAN PALAU: El febrer arribarà “Parc”, on descriurà un paisatge tranquil, com la seva música que enamora a parts igual a la crítica i al públic.

FLASHY ICE CREAM: Després de l’èxit de “Don Gelato” el grup no vol deixar de crear cançons que marquen un abans i un després dins del gènere.

GINESTÀ: Haurem d’esperar fins a la tardor per escoltar el segon disc d’aquest duet, després del seu debut que va enamorar a públic i crítica.

GUILLEM ROMA: A finals de març arribaran noves cançons del músic català, després de l’èxit del disc “Connexions”.

HALLDOR MAR: A finals d’aquest 2021 ens arribaran noves propostes musicals del músic.

IGLÚ: El quartet barceloní s’estrenaran aquest 2021 amb un disc que portarà per nom “IO“.

ITACA BAND: Al llarg d’aquest 2021 arribarà el sisè disc del grup, tot i que de moment no se’n coneixen molts detalls.

JOAN COLOMO: A l’abril arribarà un nou disc molt esperat pels seus seguidors.

JOAN DAUSÀ: A la tardor podrem escoltar com sona un disc que ha produït al costat de Santos & Fluren i Dídac Fernández, però una mica abans, a finals de juny i principis de juliol podrem escoltar alguna d’aquestes noves cançons a l’espectacle “Respira” que tindrà lloc a les Ruïnes d’Empúries.

JOANA SERRAT: A la primavera podrem gaudir de noves cançons de la cantant, en el que serà el seu quart disc.

JUDIT NEDDERMANN: La cantautora trencarà un silenci de dos anys amb un disc on predomina la llengua castellana i que portarà de nou el seu talent a l’escena musical.

LA FÚMIGA: La banda valenciana va publicar un EP durant el 2020 i per la tardor té la intenció de publicar un llarga durada que s’espera amb moltes ganes.

LILDAMI: Un dels discs més recents que ens deixarà el 2021 serà “Viatge en espiral” on el raper Lildami presentarà un disc ple de col·laboracions sorprenents i noves sonoritats com l’havanera ‘Ramiro‘ al costat del grup Arjau. S’espera per a finals de gener.

LOVE OF LESBIAN: El grup de Santi Balmes ja té llest un disc que portarà per nom “V.E.H.N.” unes sigles que encara no en sabem el significat. S’espera que es publiqui durant el mes d’abril.

MALUKS: A finals de gener el quartet valencià debutarà amb “Som i vibrem”, on trobarem temes com la recent ‘Me toca’, que ha tingut enorme repercussió entre els més joves.

MANEL: El 2020 van autoeditar “Per la bona gent” i el 2021 no sembla que el quartet barceloní vulgui descansar i ja han anunciat un nou EP amb cançons inèdites.

MARCEL LÁZARA I JÚLIA ARREY: Des d’Osona ens arribarà el segon disc de Marcel Lázara al costat de la Júlia Arrey, en un treball anomenat “En òrbita” on està previst que la gira inclogui alguns membres de Txarango.

MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS: El mes de febrer s’espera una nova explosió d’aquest duet que van portar el seu talent a tot el món amb el seu debut “45 cerebros y un corazón” i que tindrà continuïtat amb aquest nou treball.

MIQUEL ABRAS: El cantant de la Bisbal d’Empordà tornarà a finals de febrer amb noves propostes musicals després de l’èxit dels seus últims senzills.

NINOT: El 2019 els vam descobrir amb el seu EP “Casa” i aquest any ja preparen un disc anomenat “Núvol”, amb el que seguiran consolidant el seu pop electrònic.

OBESES: El sisè treball del grup liderat per Arnau Tordera arribarà al llarg d’aquest 2021 i l’editarà Música Global, just en l’any que Obeses celebra els 10 anys del seu debut “Obesisme il·lustrat.

OQUES GRASSES: Després de l’explosió de “Fans del sol”, el disc on molta gent va descobrir un grup que ja feia anys que donava guerra, el grup anuncia un nou treball pel mes de maig que de ben segur farà les delícies dels seus seguidors.

PANTALEÓ: El tercer disc del grup arribarà amb un format més íntim i reflexiu, segons ha explicat la banda.

PAULA VALLS: La cantant de Manlleu publicarà un nou treball la tardor d’aquest any, tres anys després de “I Am”.

PORTO BELLO: “La llei universal” serà el tercer treball del grup, que sortirà el 15 de gener.

QUIRÒFAN: “Mil Motius” serà el disc de debut dels Quiròfan, que s’espera pel 9 de febrer.

ROBA ESTESA: Aquesta primavera ens presentaran l’avançament d’un disc que arribarà a la tardor, després de l’èxit del seu últim EP “Dolors”.

ROGER MAS: Ja fa tres anys que el cantautor de Solsona ens té orfes del seu talent i sembla que a la tardor podrem tornar a gaudir de la seva música.

ROSALÍA: Una de les artistes més internacionals ha de reaparèixer aquest 2021 amb un nou disc, per revalidar l’èxit de “El mal querer”.

SARA ROY: El debut de l’excantant de les Macedònia arribarà durant el mes de febrer i promet ser un dels llançaments més esperats de l’hivern.

SR. CHEN: El disc que més ràpid ha arribat és “Cómo no hacer un trío“, que va publicar-se el primer dia de l’any i que inclou col·laboracions del seu amic Lildami o de Yudi Saint X.

31 FAM: A finals de novembre van presentar ‘Des del dia 1’, cançó que serveix per començar a promocionar un disc que s’espera al llarg d’aquest any.

TXARANGO: Van editar el 2020 el que havia de ser el seu últim disc “De vent i ales”, i que els havia de portar per tot el territori i pel continent europeu, però la pandèmia de Covid-19 va acabar amb tots els plans del grup que es va veure obligat a cancel·lar tota la gira. Ara anuncien una edició limitada de “El gran ball“, un disc ple de col·laboració que recopila les cançons dels seus quatre treballs al costat d’una quarantena d’artistes.

L’ÚLTIM INDI: El segon disc de l’Eduard Costa arribarà el 28 de gener sota el nom de “Arrapat a tu”, un treball format per 12 cançons enregistrades de la mà del Pol Maresma.

VIENNA: Des d’Alacant ens arribarà una de les revelacions de la temporada, una barreja de veus i d’estils que es podrà gaudir en el seu debut durant el mes de març.