El fenomen de Rosalía s’estén per tot el planeta i aquesta setmana hem conegut que el prestigiós portal musical americà Pitchfork ha situat el videoclip de ‘Malamente’, com el millor de tot el 2018.

L’èxit de Rosalía és inqüestionable i prova d’ell els molts reconeixements que ha tingut al llarg de l’any i que de ben segur seguiran durant el 2019, on d’entrada ja ha estat confirmada com a cap de cartell del Primavera Sound.

Pitchfork destaca la varietat entre les noves i antigues tradicions espanyoles i pel seu esforç per fusionar l’esperit de l’època amb les especificitats de la cultura de Rosalía que són tan intensament que es transformen en una cosa completament nova.

A la resta de posicions trobem temes com ‘This is America’ de Childish Gambino, que ocupa la quarta plaça o ‘Nice for what’ de Drake que és cinquè. LCD Soundsystem són sisens amb ‘oh baby’, The 1975 setens amb ‘TOOTIMETOOTIMETOOTIME’ i Troye Sivan dotzè amb ‘My My My’.